Gosti iz Lendave skuhali najbolji gulaš u Svetom Martinu na Muri

Mala ekipa HKD- Pomurja iz Lendave u tišini je otišla na natjecanje u kuhanju vinskog gulaša koje se svake godine održava u Svetom Martinu na Muri povodom Martinja.

U konkurenciji 28 ekipa iz Hrvatske i Slovenije osvojili su prvo mjesto. Uz odličnu organizaciju samog natjecanja od strane Turističke zajednice Sv. Martin na Muri, kuharske ekipe tog su dana okupirale Trg svetog Martina koji je prepun dima i privlačnih mirisa uz tamburašku glazbu pozivao mnogobrojne posjetitelje da dođu na zabavu koja je završila krštenjem mošta i veselicom.

>>> Fotogalerija: Martinje u Svetom Martinu na Muri

Ekipu Pomurja je predvodio neumorni Josip Benko, inače rodom iz Svetog Martina na Muri, a kao profesionalni kuhar bio je i dio ocjenjivačke komisije te suvoditelj glavnom “ceremonijal meštru” Davoru Dretaru-Dreletu. Kao na svakom Martinju i na ovom je bilo smijeha, cirkusa i veselja, ali i ozbiljnog takmičarskog duha u kuhanju vinskog gulaša.

Kuhaču kod kotlića su preuzeli Đuro Srša i Leon Benko, asistirale su im Ivanka, Štefka i Đanino. Veselju kod proglašenja pobjednika nije bilo kraja, a veliki broj čestitara slio se kod štanda “pobjednika” gdje su imali prilike degustirati pobjednički gulaš, lendavski špricer i perece. Ekipa iz Lendave za nagradu će na panoramski let Međimurjem.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije