Kolona sjećanja u Čakovcu pod nazivom “I u mom gradu Vukovar svijetli”

Hrvatski sabor donio je 1999. godine Odluku o proglašenju 18. studenoga Danom sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, kojom je određeno na dostojanstveni i primjeren način odati počast sudionicima obrane Vukovara – grada simbola hrvatske slobode.

Tim povodom Koordinacija udruga iz Domovinskog rata Međimurske županije na dostojanstveni će način ove će godine odati počast obilježavanju 23. obljetnice sjećanja na žrtvu Vukovara pod nazivom “I U MOM GRADU VUKOVAR SVIJETLI” prema ideji autorice Vini Rakić, predsjednice udruge Homo homini homo iz Splita.


Program će se održati u utorak 18.11.2014. godine u Čakovcu prema sljedećem hodogramu:

17.00 sati Okupljanje kod Spomen ploče na igralištu NK “Sloga”Čakovec: Himna izvodi Dominik Padarić, polaganje vijenca i evociranje uspomena iz herojske obrane Vukovara kroz riječi i priču Antun Novak zapovjednika međimurskih branitelja Vukovara, nakon čega slijedi prigodni recital u izvedbi Dejana Buvača i molitva za nestale i poginule branitelje koju će predvoditi fra. Tomislav Božiček.

17.20 sati formira se KOLONA SJEĆANJA

– Sudionici kolone biti će pripadnici Počasnog zdruga UDVDR RH PMŽ sa zastavama, hrvatski branitelji sudionici obrane Vukovara, roditelji, supruge i djece nestalih i smrtno stradalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Međimurske županije, predstavnici političkog, vjerskog,kulturnog i javnog života Grada Čakovca i Međimurske županije, članovi Udruga branitelja i stradalnika Domovinskog rata Međimurske županije, djeca osnovnih i srednjih škola iz Čakovca, građani Čakovca i svi ostali žitelji Međimurske županije s upaljenim lampionima.

Kolona se formira kod igrališta NK “Sloga” i kreće se ulicama:Luja Bezeredija, N.Pavića, Preloškom, A.Starčevića, R.Boškovića, V.Nazora, ulaskom u Vukovarsku ulicu razdvaja se na lijevu i desnu stranu ceste i postavljaju upaljene lampione na rubnike ceste na rotoru i dalje u Vukovarsku ulicu, zatim nastavlja dalje putem Zrinsko-Frankopanske do Trga Republike kod Spomen zida nestalih i smrtno stradalih hrvatskih branitelja.

18.00 sati Polaganje zajedničkog vijenca kod Spomen zida na čakovečkom Trgu Republike

18.10 sati Ispis lampionima Čakovec Vukovaru na Trgu Republike

18.30 sati Sveta misa za nestale i poginule branitelja Vukovara, Crkva Sv.Nikole biskupa Čakovec predvodi biskup varaždinske biskupije mons. Josip Mrzljak


Koordinacija je uz pomoć Grada Čakovca i Međimurske županije osigurala dovoljan broj lampiona i ovim putem poziva žitelje Međimurja da se priključe na obilježavanju obljetnice odavanja počasti za žrtvu Vukovara 1991. godine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije