U proteklom razdoblju osigurano preko 2 milijuna za 300 stipendija

>> U proteklom razdoblju osigurano preko 2 milijuna za 300 stipendija

Dvanaestu godinu u kontinuitetu u Međimurskoj županiji se zahvaljujući Obrtničkoj komori Međimurske županije, Međimurskoj županiji, gradovima Čakovec i Prelog te općini Orehovica, a uz podršku resornog ministarstva provodi program stipendiranja učenika u deficitarnim obrtničkim zanimanjima kojima se osigurava da pojedina zanimanja u budućnosti i dalje imaju nužno potrebne kadrove.

Kako se moglo čuti danas na svečnom potpisivanju ugovora s učenicima koje se održalo u dvorani Zrinski zgrade Scheier u proteklom je razdoblju osigurano preko 2 milijuna kuna za preko 300 stipendija učenicima, a predsjednik Obrtničke komore Međimurske Slavko Faltak se prvenstveno osobno zahvalio županu Matiji Posavcu na svim naporima i pomoći koju daje komori i obrtnicima u cjelini.

“Upravo je on prepoznao važnost Obrtničke komore i pružio ruku suradnje unatoč ovim teškim gospodarskim vremenima. Podatak da ove godine potpisujemo ugovore s novih 35 stipendista pokazuje ozbiljnost pristupa svih uključenih strana, a općini Orehovica ide posebna pohvala jer je jedina općina s područja županije uključena u ovaj projekt.” – istaknuo je Faltak te zaključio da se sada ukupno stipendira 56 učenika te da oni svakako zaslužuju šansu i zbog svojih ocjena i odnosa prema radu da steknu nova, bolja iskustva.

“Zidar, pekar, vodoinstalater, tesar, tokar, krovopokrivač te mnoga druga zanimanja su svakako ona koja imaju budućnost i za kojima je potreba na tržištu rada, posebice kada znamo planove i projekcije razvoja gospodarstva Međimurske županije.” – istaknuo je župan Matija Posavec napomenuvši da bi svi htjeli biti odvjetnici, doktori i profesori, ali i da je to nemoguće.

“Pored ovolikog broja nezaposlenih, iako je njih 1400 manje nego početkom godine, bilo bi pomalo nevjerojatno da se dovedemo u situaciju da uvozimo radnu snagu iz inozemstva.” – zaključio je župan te pozvao učenike prvenstveno da ispunjavaju svoje obveze iz potpisanog ugovora, od kojih je ona osnovna da imaju dobre ocjene.

“Učite i nemojte iznevjeriti roditelje, kao niti nas sve koji u vas vjerujemo. Općina Orehovica ima mali fiskalni kapacitet, ali prepznaje značajne i vrijedne projekte kao što je ovaj. Siguran sam da ćete opravdati povjerenje.” – rekao je načelnik Orehovice Franjo Bukal te još jedanput zaželio svima puno uspjeha u budućem školovanju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije