Godina posvećenog života u Varaždinskoj biskupiji

Nedjeljom Krista Kralja koja je bila jučer, završena je Crkvena godina, nakon koje slijedi vrijeme Adventa ili Došašća, koje pak završava najljepšim i najradosnijim kršćanskim blagdanom, Božićem, rođenjem Isusa Spasitelja svega svijeta.

Advent ili Došašće započinje nadolazeće nedjelje 30. studenog, kada u svim katoličkim crkvama počinju ili se slave mise Zornice.

U nedjelju i započinje Godina posvećenog života za Varaždinsku biskupiju, a njezino otvorenje je na misi Zornici u 6 sati u varaždinskoj franjevačkoj crkvi svetog Ivana Krstitelja, a predvoditi varaždinski biskup, monsinjor Josip Mrzljak.

Istog dana proslaviti će se Obiteljski dan za Varaždinsku biskupiju. Središnje misno slavlje Biskupijskog obiteljskog dana biti će u 18 sati u varaždinskoj katedrali, a predslaviti će ga varaždinski biskup Josip Mrzljak. Misnom slavlju pridružiti će se i članovi Hrvatske zajednice bračnih susreta, koji svoju adventsku Duhovnu obnovu započinju u 15 sati u Biskupijskoj dvorani u Varaždinu.

I u svim župama ove nedjelje će se razmišljati o vrijednostima braka i obitelji u današnjem svijetu i moliti za obitelji koje se teško nose s bremenom svakodnevnog života.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije