FOTO: Čakovcem zujala i djecu zabavljala poznata Pčelica Maja

>> FOTO: Čakovcem zujala i djecu zabavljala poznata Pčelica Maja

Pčelica Maja nadahnuto je djelo puno optimizma i samopouzdanja koje prati odrastanje male Maje, od radoznale i zaigrane pčelice u mladu, ali odgovornu članicu pčelinjeg društva.

Inspirirani likom Bonselovog romana Strive! je likom pčelice Maje 26. studenoga odlučio širiti pozitivnu energiju u simpatičnom i otvorenom Čakovcu. Sadržajno i tematski Bonsel se koristi klasičnim mitskim i kulturološkim temama odrastanja kroz realan, neidealiziran svijet, gdje postoji neposluh, ali i optimističan povratak.

Maja je pčelica koja dolazi na svijet u vrijeme velikih društvenih previranja u njezinoj košnici; košnica je podijeljena na dvije nove kolonije pčela. Učiteljica Kasandra odgaja Maju. Unatoč upozorenjima učiteljice, Maja je preplavljena željom da istraži vanjski svijet i u toj želji počini neoprostiv grijeh napuštanja košnice.

Tijekom njezinog lutanja i istraživanja svijeta, Maja se upoznaje i brzo sprijateljuje s drugim insektima te zajedno hrabro prolaze mnoge teškoće. Što se dogodilo s društvom, kada je Strive! napustio svoju košnicu?! Izmamili su osmijeh na lica mnogobrojnih građana Čakovca.

Zujali su i zujali, sve dok nisu dozujali do zgrade bivšeg školskog dispanzera te Županijske bolnice Čakovec. Pčelica Maja razveselila je medicinsko osoblje te djeci barem na nekoliko minuta uljepšala boravak u bolnici. Zahvaljujući Centru za kulturu Čakovec, veselim medicinarima, tetama u vrtiću te Strive!ovim aktivnim članovima, uspjeli su mnogima uljepšati dan.

Album “Zaaazuuuuuuji gradom!” rezultat je još jednog realiziranog projekta Strive!a, mlade međimurske udruge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije