Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO: Čakovcem zujala i djecu zabavljala poznata Pčelica Maja

FOTO: Čakovcem zujala i djecu zabavljala poznata Pčelica Maja

1073111515144693655019597357679 Fotogalerija

Pčelica Maja nadahnuto je djelo puno optimizma i samopouzdanja koje prati odrastanje male Maje, od radoznale i zaigrane pčelice u mladu, ali odgovornu članicu pčelinjeg društva.

Inspirirani likom Bonselovog romana Strive! je likom pčelice Maje 26. studenoga odlučio širiti pozitivnu energiju u simpatičnom i otvorenom Čakovcu. Sadržajno i tematski Bonsel se koristi klasičnim mitskim i kulturološkim temama odrastanja kroz realan, neidealiziran svijet, gdje postoji neposluh, ali i optimističan povratak.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Maja je pčelica koja dolazi na svijet u vrijeme velikih društvenih previranja u njezinoj košnici; košnica je podijeljena na dvije nove kolonije pčela. Učiteljica Kasandra odgaja Maju. Unatoč upozorenjima učiteljice, Maja je preplavljena željom da istraži vanjski svijet i u toj želji počini neoprostiv grijeh napuštanja košnice.

Tijekom njezinog lutanja i istraživanja svijeta, Maja se upoznaje i brzo sprijateljuje s drugim insektima te zajedno hrabro prolaze mnoge teškoće. Što se dogodilo s društvom, kada je Strive! napustio svoju košnicu?! Izmamili su osmijeh na lica mnogobrojnih građana Čakovca.

Zujali su i zujali, sve dok nisu dozujali do zgrade bivšeg školskog dispanzera te Županijske bolnice Čakovec. Pčelica Maja razveselila je medicinsko osoblje te djeci barem na nekoliko minuta uljepšala boravak u bolnici. Zahvaljujući Centru za kulturu Čakovec, veselim medicinarima, tetama u vrtiću te Strive!ovim aktivnim članovima, uspjeli su mnogima uljepšati dan.

Album „Zaaazuuuuuuji gradom!“ rezultat je još jednog realiziranog projekta Strive!a, mlade međimurske udruge.

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!