Vijesti / Društvo
Društvo
Poskliznuo se na ledenom mramoru, gradonačelnik najavio rekonstrukciju

Poskliznuo se na ledenom mramoru, gradonačelnik najavio rekonstrukciju

U redakciju našeg portala javio se čitatelj kojeg zanima tko će se pobrinuti za led u centru Čakovca na Trgu Republike na kojem se poskliznuo i pao. Pitanje prenosimo u potpunosti, kao i odgovor gradonačelnika Stjepana Kovača:

Pitanje:

"Poštovani gospodine gradonačelniče Kovaču,

kao građanin Grada Čakovca, zahvaljujem Vam na Vašoj novogodišnjoj čestitci i dobrim željama, nama, građanstvu, za ljepši i lakši život u 2015. godini! Čestitam Vam na uspješnom vođenju politike u našem Gradu i na ostvarenim rezultatima!

Drago mi je što sam stanovnik našega lijepog Grada Čakovca. Kako ste napomenuli u Vašoj čestitci, s usponima i padovima s ostalim građanstvom živim već punih četrdeset šest godina. Na Silvestrovo 2014. sam doživio i jedno i drugo. U samom centru grada na Trgu Republike, kod Knjižnice „Nikle Šubića Zrinskog“. Sreća da nisam padao sporo i duboko. S obzirom na moju životnu dob - išlo je vrlo brzo – munjevito!

Doživljaj se dogodio obrnutim redoslijedom nego ste Vi u čestitci naveli. No, rezultat je isti. Naime, da bih se podigao, prije toga sam, po zakonu fizike, trebao pasti. Jesam li morao? Da je podloga bila očišćena, vjerojatno bih ostao na nogama a ne bih se opružio koliko sam dug i širok, a ime me. Obje spomenute radnje sam apsolvirao. Istini za volju, fizičko, podizanje je išlo kudikamo sporije i teže od pada. Srećom, pad nije potrajao… Zaustavio sam se 168 centimetara niže na onim „uglancanim“ mramornim pločicama prekrivenim oko 2cm leda. Sve je dobro što se dobrim svrši i nije to ono najvažnije što Vas želim pitati, a pitam Vas poštovani gospodine gradonačelniče ovo:

Ako su građani, pod prijetnjom novčanih sankcija, dužni ispred svojih domova čistiti i očistiti snijeg i led, pojasnite mi, i ne samo meni, koga biste Vi kao gradonačelnik predložili za sankcije zbog neočišćenih pješačkih staza u našem lijepom Čakovcu?

I još nešto:

Zašto fizičke osobe bez pardona podliježu novčanim sankcijama, a kada su u pitanju „pravne osobe“ to baš i nije tako čest slučaj? Nadam se da kao naš uspješni gradonačelnik znate adresu na koju bi se ova moja primjedba i ovo moje pitanje odnosila.

Još jedno Vam želim uspješnu 2015!

S poštovanjem!
Vaš sugrađanin, Antun Kovačević"


Odgovor:

"Poštovani!

Žao mi je što ste prolazeći središtem grada pali na ledu, no srećom pad je prošao bez posljedica. No, moram reći da sam osobno provjerio središte grada te su sve pješačke staze uključujući i one u Perivoju Zrinskih bile prohodne. No, snijeg nije bio počišćen „do crnog“, već se zbog izuzetno niskih temperatura te prolaska ljudi na pločniku stvorio led.

Ekipe zimske službe od nedjelje su bile na terenu, čistile prometnice i pješačke staze te ih solili. Na žalost, sol na tako niskim temperaturama ne djeluje u potpunosti, što je i razlog stvaranju poledice.

Slažem se da je glatki mramor koji je postavljen na tom dijelu Trga Republike suviše sklizak, te će u predstojećoj rekonstrukciji Trga Republike biti zamijenjen drugačijom podlogom. Sankcije za pravne osobe koje ne počiste ispred svojih ulaza iste su kao i za fizičke osobe.

Sve u svemu, važno je da se Vi, ali niti jedan drugi prolaznik niste ozlijedili. No, bez obzira na sve, još jednom ću upozoriti djelatnike Zimske službe da obrate dodatnu pozornost na taj dio središta grada.

Srdačan pozdrav,
gradonačelnik Stjepan Kovač"

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno

Reci što misliš!