Započeo novi Zorin projekt – “Mladi za ljudska prava”

Početkom godine započeo je novi projekt “Mladi za ljudska prava” kojeg Udruga Zora provodi s partnerima Školom animiranog filma (ŠAF) i Graditeljskom školom iz Čakovca te suradnicima Gimnazijom Josipa Slavenskog, Srednjom školom Čakovec, Ekonomskom i trgovačkom školom, Tehničkom školom i Gospodarskom školom Čakovec. Podržava ga Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a trajat će do 28. kolovoza 2015.

U aktivnosti projekta uključiti ćemo učenike/ce svih srednjih škola iz Čakovca i educirati ih o ljudskim pravima i aktivnom građanstvu. Nakon toga proći će i edukaciju o izradi animiranih filmova, a također će kreirati animirani film o važnosti zaštite ljudskih prava koji ćemo prijaviti na razne festivale.

U sklopu javne kampanje koju će zajednički provesti u svrhu ostvarenja ljudskih prava u svakodnevnom životu kroz promicanje vrijednosti nenasilja, tolerancije, solidarnosti i rodne ravnopravnosti educirat će mlade Međimurske županije te ih poticati na aktivno sudjelovanje u društvu. Mladi će imati prilike sudjelovati na edukacijama, javnim akcijama, natječaju za najbolju fotografiju, a najistaknutiji volonteri i sudionici bit će nagrađeni i besplatnim putovanjem na filmski festival.

Uz novu suradnju na ovom projektu sa udrugom ŠAF, isprobat će nove metode rada i uvesti edukativni animirani film kao alat primjeren i zanimljiv mladima, a koji će u sklopu građanskog odgoja moći koristiti nastavno osoblje iz cijele Hrvatske. Edukacije za mlade počinju već u veljači, stoga vas ubrzo očekuju razna ostvarenja aktivnih mladih ljudi koji su si uzeli za zadatak barem malo poboljšati našu lokalnu zajednicu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije