Počeo ovogodišnji Festival srca

>> Počeo ovogodišnji Festival srca

Svjetski tjedan dječjih urođenih srčanih grešaka i bolesti od 7. do 14. veljače u Hrvatskoj se obilježava humanitarnom manifestacijom Festival srca 2015.


U Međimurju se on održava u organizaciji članova Udruge međimurske podružnice “Veliko srce malom srcu”.Tako je ovogodišnji Festival u Čakovcu otvoren u subotu na Trgu Republike, ispred Centra za kulturu uz ples i puštanje balona djece i njihovih roditelja.

Tijekom ovogodišnje manifestacije u Međimurju će u nekoliko škola biti održana zanimljiva stručna predavanja uz predstavljanje projekta kojim se u 2015. godini zalaže za nabavu automatskih vanjskih defibrilatora, tzv. AVD uređaja, za svaku školu i sportsku ustanovu. Projekt je nazvan Minute u životu čine razliku jer u slučaju iznenadnog srčanog zastoja minute do dolaska hitne pomoći odlučuju o posljedica.

O tomu su između ostalog na današnjem predavanju u osnovnoj školi u Hodošanu govorili dr.med. pedijatar Edgar Glavaš i dr.med. Saša Strahija, specijalizant hitne medicine.Predavanja spomenute dvojice liječnika sutra (utorak) imat će prilike čuti i učenici u osnovnoj školi Sveti Martin na Muri predavanje na temu, dok ć se predavanje u čakovečkoj III. osnovnoj održati 16. veljače.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije