DVD Sveta Marija: 2015. godina u znaku jubilarnog natjecanja

Članovi DVD-a Sveta Marija u subotu, 7. veljače u tamošnjem Domu kulture održali su 89. godišnju skupštinu. Opširno izvješće za prošlu godinu podnio je predsjednik Ivan Pavlic.

Istaknuo je da su nakon nekoliko uzastopnih godina, i u 2014. godini u bodovanju središnjih vatrogasnih društava osvojili visokih 2898 bodova što ih ponovno svrstava u vrh međimurskog vatrogastva. Lani je u rad društva bilo uključeno 224 članova, od kojih su 164 člana stariji od 18 godina, dok ostalih 60 članova čine vatrogasnu mladeži.

U protekloj godini imali su ukupno 11 intervencija. Od spomenutih intervencija dvije su bile gašenje požara, dok su preostale intervencije bile tehničke naravi . – Na sve spomenute intervencije smo izašli pravovremeno i uspješno ih izvršili. Broj intervencija u odnosu na prošlu godinu je u porastu, posebno tehničkih intervencija, što je posljedica vremenskih neprilika koje su bile vrlo nepovoljne prošle godine.

Najznačajnija intervencija bila je obrana od poplave na rijeci Muri na koju se odazvao vrlo velik broj članova i koristim ovu priliku da ih javno pohvalim i zahvalim im na njihovom angažmanu, jer je uz brojne članove ostalih DVD-a s našeg područja i mještana, spriječena katastrofa koja bi imala nesagledive posljedice, reako je Pavlic.

I prošle godine bili su uspješni organizatoi međunarodnog natjecanja sa zaprežnim špricama. Prošlogodišnje natjecanje bilo je 19. po redu, a održano je pod visokim pokroviteljstvom Hrvatske vatrogasne zajednice. Posebno im je bilo zadovoljstvo ugostiti predsjednika HVZ-a Antu Sanadera kojemu je ovo bio treći posjet Svetoj Mariji. Predsjednik je najavio dolazak i ove godine prilikom održavanja 20. jubilarnog natjecanja sa zaprežnim špricama koje će se održati 9. kolovoza.

Na godišnjem skupu su uručene su zahvalnice i priznanja. Marijani Lukša, djelatnici računovodstva VZMŽ-e koja je otišla u mirovinu, dodijeljena je zahvalnica za poseban doprinos u radu DVD-a Sveta Marija. Prigodna priznanja primili su članovi mladeži i njihovi voditelji koji su bili županijski prvaci i sudionici 11. Državnog natjecanja mladeži održanom u Čakovcu.

Gosti skupštini bili su predstavnici 19 prijateljskih društava iz Međimurja, Josipdola, Selna i PGD Spodnji Velovlej iz Slovenije. Čestitke na odličnom radu svetomarskim vatrogascima uputili su Ivan Krištofić – zapovjednik VZMŽ-e, Đuro Hrašćanec – dopredsjednik veterana VZMŽ-e, Hrvoje Novaković – predsjednik savjeta mladeži VZMŽ-e, Andreas Lisjak – predsjednik VZP-e, Zdravko Orehovec – predstavnik JVP Čakovec, Đurđica Slamek – načelnica Općine Sveta Marija i tamošnji župnik vlč. Pavao Markač.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije