FOTO: Hit u Čakovcu – “pametna klupica” za odmor i punjenje baterija

>> FOTO: Hit u Čakovcu – “pametna klupica” za odmor i punjenje baterija

“Pametna klupica” je oprema postavljena kao funkcionalni test u javnoj primjeni. Izrađena je od strane nekoliko čakovečkih tvrtki koje su objedinile svoje djelatnosti u ovaj inovativan proizvod koji se planira proizvoditi kao dio urbane opreme.

Smart City Corner, postavljen u središtu grada na Franjevačkom trgu, prvi je dio te opreme čija je svrha testiranje svih elemenata ugrađenih u proizvod.

Finalnom proizvodu su doprinijele tvrtke CEE – Centar energetske efikasnosti, Markov trade, Strojarstvo Kolar i Eltel – Multimedia koje je povezao zajednički interes – proizvodnja opreme unutar svoje djelatnosti.

Klupica je višenamjenska. Osim odmorišta, ona nudi i sustav u kojem je integriran digitalni display na kojem se prikazuju vrijeme i datum, trenutni meteo podaci te aktualna događanja na širem području grada. Korisnici mogu koristiti i dva USB punjača za mobilne i ostale prenosne uređaje, a kompletni sustav pokreće solarna energija što čini ovu klupicu i ekološki prihvatljivom.

WiFi mreža, već ranije postavljena u gradskom središtu, omogućava ažuriranje ranije navedenih podataka na displayju. Bez sumnje se može reći da će ova klupica izazvati veliki interes građana, ali i svih posjetitelja i turista grada Čakovca. Osim inovativnosti, ona nudi i konkretne informacije koje će dobro poslužiti svima koji će se naći u gradu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije