FOTO: Dječje igralište na Jugu u Čakovcu postalo opasno za igru!

>> FOTO: Dječje igralište na Jugu u Čakovcu postalo opasno za igru!

U redakciju portala javio se čitatelj koji je zgrožen izgledom dječjeg igrališta na čakovečkom Jugu. “Da postoji videonadzor, igralište ne bi izgledalo ovako… Potrgane daske, hrđavi čavli, pasjih izmeta ko u priči.. I sve to na Jugu Čakovca, kako gradonačelnik kaže: “dijelu grada koji živi”.

Uzalud nam punjači za mobitele i elektrobicikli, uzalud nam i program “Pokretni se i budi fit” ako Čakovec – “grad prijatelj djece” ne zna ili ne može brinuti i adekvatno urediti igrališta kako bi se djeca bezbrižno i bez rizika od ozljeđivanja mogla igrati.” – napisao je i priložio snimljene fotografije.

Iz Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Grada Čakovca odgovaraju nam da je spomenuto igralište od utorka u procesu sanacije i sva oštećenja će biti sanirana u skladu sa važećim normama.

– Bit će završeno do kraja tjedna. Drveni dvorac je većim dijelom sanirani (drvenarija), preostalo je još zamijeniti krov sa novim plastičnim. On je naručen, ali je rok isporuke tek poslije 1. svibnja. Preostali radovi na vrtuljku i klupama bit će završeni 27. travnja 2015. godine.

Sva drvenarija je pripremljena te je danas na bojanju. Istina, video nadzor ne postoji na tom djelu, ali smo postavom table htjeli na najjeftiniji način povećati subjektivnu zaštitu od vandalizma kojega na tom igralištu poprilično dosta, što se vidi iz troškova održavanja u proteklim godinama – kažu u UO za komunalno redarstvo.

Ističu da su igrališta svakodnevna okupljališta onih koji uništavaju sprave za igru stoga je Grad prisiljen svake godine izdvajati 250 tisuća kuna za popravke. Ovom prilikom pozivaju nesavjesne građane da djeci omoguće mirnu i sigurnu igru.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije