Matija Posavec: Nošeni optimizmom zajedno napravimo iskorak naprijed

Povodom prvog svibnja, Međunarodnog praznika rada župan Međimurske županije Matija Posavec, žiteljima Međimurske županije uputio je čestitku u kojoj stoji:

“Poštovane Međimurke i Međimurci! I ovogodišnji Međunarodni praznik rada obilježavamo u otežanim uvjetima života za sve nas, a posebice za veliki broj nezaposlenih diljem Lijepe naše. Iako se u Međimurju smanjuje broj nezaposlenih, te se time stvara ne u potpunosti opravdan dojam o lagodnom i bogatom životu u našoj Županiji, moram istaknuti da je još puno toga na čemu svi mi zajedno moramo raditi.

Kada kažem zajedno mislim i na politiku, radnike i poduzetnike jer jedino zajedno možemo iznaći rješenje kojim ćemo povećati najniže hrvatske plaće koje se upravo ovdje u Međimurju isplaćuju. Mi se trudimo stvoriti uvjete kojima ćemo privući investicije, radnici odrađuju izuzetan posao, a poslodavci, poduzetnici moraju biti ti koji će procijeniti da je upravo plaća jedan od ključnih motiva koji će tu kvalitetnu radnu snagu i zadržati kod kuće.

Jer u protivnom ćemo ostati bez nje. Mi smo kraj u kojem se rad cijeni više nego igdje drugdje, u kojoj izvoz čini temelj gospodarskog razvitka, mi ne posustajemo nego idemo korak dalje. Pokazujemo složnost i ustrajnost u stvaranju pretpostavki za daljnji brži i kvalitetniji razvoj, i dalje promičemo rad, zajedništvo i solidarnost, koristimo sve potencijale, kako bismo ostvarili boljitak društva i svih naših građana.

Oduvijek smo bili poznati kao oni koji su preuzimali stvari u svoje ruke, koji su sami rješavali svoje poteškoće i nosili se samostalno sa svim nedaćama na koje smo nailazili. Zato i danas vođeni svojom vizijom, zajedno u sinergiji gospodarstva i javne uprave se uspješno nosimo s gospodarskim problemima, a pri tome nikada ne zaboravljajući na solidarnost s najslabijima i najosjetljivijima, kojima nekad nužni reformski potezi mogu dodatno otežati i ugroziti egzistenciju.

No, činjenica je da se uvijek može i treba više i bolje te zato nošeni dobrim rezultatima koje postižemo posljednjih godinu dana, nošeni jednim optimizmom bez kojeg se ne može napraviti kvalitetan iskorak naprijed, moji suradnici i ja želimo da se ostvare svi naši i vaši planovi, da se i dalje otvoraju nova radna mjesta, da radnici zarađuju svoj novac i primaju plaću na vrijeme te da se time unese u naše domove tako potreban mir. I zato, sretan Vam 1. svibnja – Međunarodni praznik rada!”

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije