FOTO: Mali folkloraši iz Štrigove oduševili prvim nastupom

>> FOTO: Mali folkloraši iz Štrigove oduševili prvim nastupom

Dječja folklorna sekcija KUD-a Sveti Jeronim iz Štrigove oformljena prije tek dva mjeseca, a u srijedu je odradila svoj prvi nastup. Maleni folkloraši u novim nošnjama pokazali su što su naučili u kratkom vremenu pred korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe “Japa” u centru Štrigove.

Mlađa folklorna skupina prikazala je brojalice i igre primjerene njihovom uzrastu dok se starija skupina predstavila plesovima Međimurja. Publika nije krila oduševljenje, a djeca uzbuđenje povodom njihovog prvog predstavljanja. Zasluge za dobro odrađen nastup, svakako pripadaju voditeljici Valentini Bogdan, malim folklorašima i njihovim roditeljima koji se trude redovito slati odnosno dovoziti djecu na probe.

Također, treba zahvaliti i mamama i bakama koje su u rekordnom roku sašile 45 folklornih nošnji kako bi djeca mogla prikazati raskoš štrigovske nošnje koja se krije u njezinoj skromnosti i jednostavnosti. – Prvi je bio više nego uspješan, veselimo se i s nestrpljenjem očekujemo nove nastupe – poručuju mali folkloraši.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije