Žuto upozorenje: U srijedu mogući jaki pljuskovi s grmljavinom!

Meteoalarm izdao je žuto upozorenje za osječku i zagrebačku regiju zbog mogućih jakih pljuskova s grmljavinom, a moguće je i izraženije grmljavinsko nevrijeme praćeno pojačanim vjetrom, osobito u sjevernim predjelima.

Unatoč izrazito visokim temperaturama koje će sutra biti i do 32 stupnja Celzijeva, u poslijepodnevnim satima mogući su jaki grmljavinski pljuskovi. Upozorenje se odnosi i na Međimursku županiju. Ne isključuju se i mogućnost tuče u našem kraju.

Povremeno će puhati umjeren jugozapadnjak na kopnu koji će poslijepodne okrenuti na sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Jutarnje temperature zraka bit će od 13 do 18 stupnjeva, a najviše dnevne od 28 do 32 stupnja Celzijeva.

Žuto upozorenje znači da će vrijeme biti potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike, navodi Meteoalarm.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije