Župa sv. Antuna Padovanskog organizira tribinu “Kršćanin u politici”

Župa sv. Antuna Padovanskog Čakovec Jug organizira tribinu “Kršćanin u politici” koja će se održati u četvrtak, 28. svibnja 2015. godine s početkom u 19,30 sati u prostorijama pastoralnog centra župe sv. Antuna Padovanskog Čakovec – Jug, Trg sv. Antuna Padovanskog 1, Čakovec. Na tribini će govoriti zastupnica u Europskom parlamentu, Marijana Petir.

Marijana Petir zastupnica je u Europskom parlamentu i članica Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj, Odbora za prava žena i ravnopravnost spolova te Izaslanstva u Zajedničkom parlamentarnom odboru bivše jugoslavenske Republike Makedonije. Zamjenica je člana u Odboru za okoliš, javno zdravlje i sigurnost hrane, Izaslanstva za odnose s Izraelom i Izaslanstva u Parlamentarnoj skupštini Unije za Mediteran.

Obnašala je dužnost zamjenice župana u Sisačko-moslavačkoj županiji te saborske zastupnice u dva saziva, predsjednica Odbora za zaštitu okoliša Hrvatskog sabora, te članica izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe i članica Izaslanstva Hrvatskoga sabora u Zajedničkom parlamentarnom odboru Republike Hrvatske – Europske unije.

Bila je i vanjska članica Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Hrvatskog sabora kao predstavnica Hrvatske biskupske konferencije (Katoličke Crkve). Volonterski je vodila Ured za promicanje socijalnog nauka Crkve Sisačke biskupije. Marijana Petir vodila je Antinuklearnu kampanju u Hrvatskoj kojom je spriječena gradnja odlagališta nuklearnog otpada na Moslavačkoj gori, a organizirala je i kampanju kojom je Hrvatska proglašena zemljom slobodnom od genetski modificiranih organizama.

U svom političkom i javnom djelovanju zalaže se za razvoj sela i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, zaštitu okoliša i promociju tradicijskih i općeljudskih vrijednosti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije