U Čakovcu Dan plave vrpce uz prodaju cvijetova irisa

Oko 3000 ljudi u Hrvatskoj svake godine otkrije simptome karcinoma debelog crijeva. Upravo zbog navedenog podatka, članovi Županijske lige protiv raka Čakovec, klub ILCO, u subotu,30. svibnja 2015. od 10 do 12 sati će na Trgu Republike u Čakovcu obilježiti Dan plave vrpce.

Tom će prigodom organizirati prodaju cvjetova irisa, te pritom upoznati građane s opasnostima i mogućnošću prevencije raka i ostalih bolesti debelog crijeva. Također dijelit će i letke s informacijama o raku debelog crijeva, kao i klubu ILCO koji djeluje unutar Županijske lige.

U akciji će, zajedno sa svojim mentorima, sudjelovati i učenici 3. i 4. razreda Srednje škole Čakovec smjer medicinske sestre koji se redovito uključuju u humanitarne akcije koje provodi Liga. U sklopu ove akcije, građani će na štandu moći kupiti i ulaznice za humanitarnu akciju ”Zajedno protiv raka pjesmom, plesom i modnom revijom 2015.’‘, a koja će se održati 9. lipnja 2015. u 19 sati u Centru za kulturu Čakovec.

Ulaznice će se prodavati po cijeni od 30 kn, a novac prikupljen akcijom će se koristiti za rehabilitaciju članova klubova koji djeluju unutar Lige.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije