I učitelji engleskog jezika raspravljali o reformama

U utorak, 23. lipnja 2015. godine u OŠ dr. Ivana Novaka Macinec održano je Županijsko stručno vijeće učitelja engleskog jezika Međimurske županije. Voditeljice Vijeća profesorice Lidija Branilović i Branka Lamza za svoje su članove pripremile zanimljiv skup s nekoliko različitih tema. Prvo na rasporedu bilo je kratko predavanje, a potom radionica na temu Cjelovita kurikularna reforma, o kojoj toliko slušamo posljednjih dana u medijima.

Voditeljice Vijeća ranije su se usavršavale u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, a sada su imale priliku prenijeti svoja saznanja članovima Vijeća koji će itekako biti pogođeni dolazećim reformama. U radioničkom dijelu, sami učitelji su u grupama prikazali svoje viđenje reforme ili pak usporedili postojeće stanje s onim koje bi trebalo doći.

U drugom dijelu skupa učiteljice Marina Đura i Ivana Pavlic iz OŠ Belica prezentirale su zanimljiv Comenius projekt kojim su koordinirale ‘Empowering Youth through Media’, a potom je kolegica iz projekta, profesorica engleskog jezika iz Rumunjske Ramona Ciurean održala prezentaciju na temu ‘Tips for Spicing Our Teaching’ s mnoštvom ideja za bolje poučavanje engleskog jezika u osnovnim školama.

Slijedeći skup učitelja engleskog jezika Međimurske županije planira se za kraj kolovoza.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije