U Čakovcu proslavljena zlatna misa fra Anđelka Rakhela

U župnoj crkvi sv. Nikole biskupa u Čakovcu 50. obljetnicu svećeništva svečanim misnim slavljem u nedjelju 13. rujna pod geslom “Otkuda meni ovo…” proslavio je fra Anđelko Rakhel, dugogodišnji župni vikar u župi sv. Nikole, u kojoj je protekla dva desetljeća obnašao i druge službe.

Fra Anđelku u slavlju su se pridružili njegovi kolege koje je 29. lipnja 1965. godine u crkvi sv. Franje na Kaptolu u Zagrebu za svećenike zaredio pomoćni zagrebački biskup Josip Lach. Suslavili su zlatomisnici fra Emanuel Hoško, fra Krunoslav Kašnar, fra Bogdan Cvetković i fra Celzo Vlahović, a prisjetili su se suređenika koji su pokojni: fra Slavka Bulaje i fra Tadeja Vojkovića.

Nakon ulazne procesije, u kojoj su zlatomisnici nosili svijeće koje su stavili pred oltar, slavlje je nastavljeno u zajedništvu s braćom franjevcima i svećenicima iz međimurskih župa na čelu s dekanom Čakovečkog dekanata preč. Vladimirom Kolarićem i dekanom Donjomeđimurskog dekanata preč. Antunom Hoblajem, a uz rodbinu fra Anđelka nazočili su mnogobrojni vjernici, osobito braća konfratri te članovi Franjevačkog svjetovnog reda. Više pročitajte na stranicama Varaždinske biskupije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije