Imaju humanu i plemenitu zadaću: Palijativni djelatnici u Čakovcu

Udruga pomoć neizlječivima Međimurske županije ugostila je svoje suradnike i prijatelje Franjevačkog svjetovnog reda iz Zagreba i udruge Naš život iz Petrinje.

Susreli su se u cilju realizacije zajedničkog projekta EU Volonteri u palijativnoj skrbi. Susret je upriličen u prostorima čakovečkog Katoličkog doma gdje su ih pozdravili zamjenik međimurskog župana Zoran Vidović i gvardijan čakovečke župe sv. Nikole biskupa fra. Željko Želežnjak. Oni su se zahvalili članovima srodnih udruga na njihovom humanom i plemenitom radu.

Predavači na njoj su bili mr.palijative Renata Marđetko, predsjednica Udruge pomoć neizlječivim koja je govorila o provedbi europskog projekta Volonteri u palijativnoj skrbi. Olivera Tomas je govorila o komunikaciji volonter-bolesnik, Blaženka Eror Matić o načinu organiziranja volontera, Dženana Musić, dr.med. govorila je o bolovima neizlječivih, simptomima bolesti dok je vlč. Krunoslav Pačalat istaknuo važnost duhovne podrške umirućima.

– S takvim i sličnim oblicima okupljanja nastavit ćemo i dalje jer samo educirani djelatnici u palijativi mogu biti pravovremena i sigurna ruka onima kojima su terminalnom stadiju života, a ruka palijativca tada im je više nego potrebna – istaknula je mr. Marđetko.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije