Vožnja vlakom: ‘Platim kartu, a moram do Čakovca u gužvi stajati’

>> Vožnja vlakom: “Platim kartu, a moram do Čakovca u gužvi stajati”

U srijedu, 25. studenoga u našu se redakciju javio čitatelj koji se požalio na veliku gužvu u vlaku koji iz kolodovora Kotoriba prema Varaždinu polazi u 6:34 sati.

Ogorčen je jer ulaskom na kolodvoru u Donjem Kraljevcu već nema mjesta za sjedenje. Kaže kako je kupio kartu za sjedenje, a ne stajanje. Tim vlakom voze se školarci, radnici i ostali putnici, a on svakodnevno putuje na posao u Čakovec. Mišljenja je da potencijalnu opasnost predstavlja što putnici stoje na prijelazu između vagona. Kakva je situacija prilikom putovanja u vlaku snimio je sam čitatelj i poslao nam fotografije.

Zašto je tome tako upitali smo u HŽ Putničkom prijevozu d.o.o.:

U vlaku 3303 (Kotoriba 6.34 – Varaždin 7.19) serije 7121 ima 144 sjedećih i 68 stajaćih mjesta, što je s obzirom da se u vlaku radnim danom prosječno vozi 200 putnika, dovoljan broj raspoloživih mjesta. Za taj vlak sjedala se ne mogu rezervirati. S obzirom da jedino rezervacija sjedala garantira sjedeće mjesto u vlaku, putniku bez rezervacije sjedala sjedalo se ne može garantirati. Nakon polaska vlaka vrata se automatski blokiraju‘, odgovorili su na naš upit.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije