FOTO: Velebna godišnja priredba KUD-a Donji Vidovec

>> FOTO: Velebna godišnja priredba KUD-a Donji Vidovec

Da bi zahvalili svojim sumještanima na podršci u minuloj godini i da bi najavili i pokazali što ih očekuje u godini koja je došla, slijedom tradicije su članovi KUD-a Donji Vidovec svojim sumještanima podarili godišnju priredbu, odnosno sebe, svoja znanja i umijeća, ono čime raspolažu. Bilo je to u nedjeljno popodne 17. siječnja u prepunoj dvorani mjesnog Doma kulture.

Svi oni koji su došli nisu požalili, naprotiv ostali su oduševljeni viđenim. A to oduševljenje priredili su im stariji folkloraši s međimurskim narodnim plesovima, pjesmama i plesovima Podravine te plesovima Hrvatskog zagorja u čemu su ih pratili vrsni tamburaši koje je vodio Nikola Matulin, prof., a plesače Gordana Zvošec, prof. Veliki pljesak pobrali su najmlađi folkloraši i njihova učiteljica Monika Cenko sa spletom pjesama i plesova Igrajte nam japa.

Salvu oduševljenja i smijeha izazvali su članovi Dramske grupe koji su izveli dio iz predstave Verestovanje, autorice Jasne Kiš. Ništa manje se nije pljeskalo vrsnom vokalnom solisti Alojzu Nestiću i njegovim pratiljama te solo točkama tamburaša.

Nezaobilazni gost svake donjovidovske priredbe je bio Martin Srpak, akademski glazbenik, čijih je nekoliko skladbi “izazvalo” gledatelje da zapjevaju zajedno s njim.

Za kraj valja spomenuti nezaobilaznu mladu voditeljicu programa Loru Rebrek koja polako stasa u voditeljicu vrijednu divljenja, ne samo pojavom već i vrsno napisanom konferansom.

Donjovidovski kulturnjaci izražavaju zahvalnost KUD-ovima iz Legrada, Svete Marije i Donje Dubrave za ustupljene nedostane narodne nošnje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije