Vijesti / Društvo
Društvo
FOTO: Bundekovci iskazali poštovanje običaja i prirode

FOTO: Bundekovci iskazali poštovanje običaja i prirode

1257373710963425437340552268715 Fotogalerija

Punoljetni, 18. po redu 'Vincekovov pohod po vinorodnim bregovima' u organizaciji Planinarskog društva 'Bundek' Mursko Središće i ove godine je okupio velik broj ljubitelja i prijatelja pješačenja i strasti koje donose vinorodni bregovi, točnije klijeti i podrumi.

Profesorica Sonja Vršić, predsjednica PD 'Bundek' kaže kako je službeno na pohod iz Toplica Sveti Martin krenulo 3.260 sudionika, a na samom putu pridružilo se mnogo šetača. Na bregu Balog iznad Selnice pridružilo se nekoliko stotina maškara iz Hrvatske i Europe, te je slika bila fantastična, a ugođaj veličanstven.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vršićeva kakže kako nije bilo nikakvih problema te da su sudionici vrlo pristojni, pažljivi i uredni te danas u ponedjeljak kada predsjednica s prijateljima obilazi stazu može ustvrditi kako gotovo nema nikakvog smeća nakon pohoda. Šetači i planinari pokazali su kako treba čuvati običaje ali i prirodu.

Tradicionalno, tijekom pohoda obavljen je obred obrezivanja i škropljenja trsova, a ovaj puta to je bilo kod Kutnjakovih i Hrženjakovih, dok je završni cijele priredbe održan u središćanskoj športskoj dvorani, uz 'doviđenja' iduće godine. 

Pročitajte i ovo
Najgledanija galerija
Izdvojeno
Vezani članci

Reci što misliš!