CZK Čakovec: U srijedu besplatan jazz koncert sastava Chui

U srijedu, 17. veljače 2016. Prostor CeZam Čakovec, Udruga mladih “3FF” Čakovec i Kulturna udruga Pokret plus s velikim zadovljstvom u 20 sati dovode zagrebački alternative jazz sastav Chui.

Da u Čakovcu postoji velik interes za jazz, dovoljno govori tradicionalni Jazz fair, a nedavno je na temu ovoga glazbenog žanra snimljen dokumentarni film i objavljena knjiga ”20 godina jazza u Čakovcu – kratka povijest jazza u Međimurju”. Za glazbene sladokusce odlučili smo ugostiti jednu trenutno ‘vruću’ poslasticu i ozbiljne kandidate za ovogodišnji Porin.

Iza imena Chui krije se zagrebački eksperimentalni, instrumentalni jamming jazz trio, fusion bend s primjesama ambijentalnog minimal drum’n’bassa, hip-hop funka, progresiv rocka i psihodelije, kojeg čine Toni Starešinić (klavijature, elektronika, Vojkan Jocić (sax, elektronika) i Janko Novoselić (bubnjevi i perkusije).

Novi album Third Sun from the Stone pokupio je odlične odjeke od strane publike, ali i glazbene kritike, kao izvrstan i neopterećen melting pot suvremenog jazza i progressive rock glazbe, ocijenjen kao jedan od najboljih i najoriginalnijih instrumentalnih albuma, koji ”otvara svemir i opušta brige svakodnevnog života”, svakako međunarodno važan hrvatski jazz proizvod.

Stoga, u srijedu navratite do Male scene ‘Vinko Lisjak’ Centra za kulturu (neprežaljeni The Club) da zajedno uživamo uz vrhunsku glazbu.
Ulaznice za program neće se naplaćivati.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije