U Zagrebu i Čakovcu promocija knjige Kristine Štebih ‘Pismo z Galicije’

Hrvatski sabor kulture, Zajednica hrvatskih kulturno umjetničkih udruga Međimruske županije i Ogranak Matice hrvatske u Čakovcu pozivaju vas na promociju knjige (drama) ‘Pismo z Galicije’, autorice Krisitne Štebih.

Promocija će prvo održati u Zagrebu i to u utorak, 23. veljače 2016. u 18 sati u Dvorani HSK-a, Zvonimirova 17, III. Kat. Međimurska promocija najavljena je za petak, 26. veljače u zgradi Scheier u čakovcu s početkom u 18 sati. O knjizi će govoriti: autorica Kristina Štebih; urednici Mirko Kovačević, prof. i dr. sc. Sanja Nikčević; tajnik HSK-a Dražen Jelavić, prof; kazališni kritičar Igor Ružić; predsjednik MH u Čakovcu Ivan Pranjić, prof. i voditelj Kazališne družine Štolcer Čakovec Dejan Buvač. Skladbu Počnem listek pisati pjeva Ženska vokalna skupina Slavenski.

Scene iz predstava: Tarzan i svinja na posljednjoj večeri; O mačkama i ljudima na pasji način; A život je…; Se bu dobro, mamika i Galicija – izvode glumci Kazališne družine Štolcer, Čakovec.

Krisitna Štebih autorica je zapaženih i uspješnih dramskih tekstova. Počela ih je pisati 2010. godine za novoosnovanu Kazališnu družinu Štolcer, koja je uspješno postavila sedam njezinih tekstova (šest u režiji Dejana Buvača). Predstave su osvojile brojne nagrade i nominacije na međimurskom festivalu u Prelogu (KAM), nacionalnom (FHKA), a gostovale su u Hrvatskoj i izvan nje. U pet predstava Kristina Štebih imala je i zapažene glumačke uloge.

Knjiga je tiskana financijskom potporom Ministarstva kulture RH, Međimurske županije i Ogranka Matice hrvatske u Čakovcu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije