FOTO: Slogaši iz Donje Dubrave odradili još jednu uspješnu godinu

>> FOTO: Slogaši iz Donje Dubrave odradili još jednu uspješnu godinu

– Radno smo krenuli u 2015. godinu jer je nekoliko nastupa i projekata bilo unaprijed dogovoreno pa smo znali da moramo aktivno krenuti u realizaciju zacrtanih planova. Mogu reći da smo i uspjeli – rekao je Damir Vidović, predsjednik KUD-a Seljačka sloga Donja Dubrava na godišnjoj skupštini koja je održana u subotu, 20. veljače u Domu kulture Zalan.

Popis nastupa je dugačak koji su realizirali članovi starije i dječje folklorne skupine, tamburaši, pjevači i glumci. Svakako terba spomenuti nastupe na smotri folklora u Ogulinu, Đakovečkim vezovima, gostovanje u Pragu, nastup najmlađih na Festivalu dječjeg folklora u Kutini gdje su predstavljali Međimursku županiju te sudjelovanje na svim županijskim smotrama.

Prošla godina ostat će zapamćena po promociji Monografije KUD Seljačka sloga i otvaranju Etno sobe kojom se želi prikazati baština mjesta mlađim generacijama. Mještanima su podarili dvije priredbe Dobravi za Vuzem i Dobravi za Martinje, dok treba spomenuti i organizaciju radionice Faldanje međimurske (dobravske) nošnje koju je vodila Slavica Nestić.

Predsjednik Vidović zahavlio je svim članovima i donatorima koji su im pomogli u radu te najavio da se u ovoj godini planira daljnje uređenje prostorija KUD-a, nabava nošnji i opreme za tamburašku sekciju, a najzahtjevniji zadatak će im biti organizacija Smotre međimurskog folklora kojoj će biti domaćini u mjesecu lipnju.

Blagajnica Tatjana Kivač istaknula je da je 2015. bila jedna od najuspješnijih financijskih godina. Tako su iz Općine Donja Dubrava za redovnu djelatnost dobili 17.300 kuna, a za njihove projekte uređenja Etno sobe, radionicu faldanja, izradu Monografije i nabavu nošnji iz Ministarstva kulture stigle su 23 tisuće kuna, iz Ministarstva poljoprivrede 5 tisuća i Međimurske županije 9 tisuća kuna.

Na skupu su bili predstavnici srodnih društava iz Kotoribe, Legrada i Donjeg Vidovca te predstavnici mjesnih udruga koji su svi redom pohvalili njihov rad. Načelnik Dražen Miser poručio im je da je rad sloge oduvijek bio prepoznat, no ova ga je garnitura predvođena predsjednikom Vidovićem dovela do savršenstva. I on i ravnateljica OŠ Mirjana Ribić pohvalili su rad s mladima uz poruku: Čuvajte nam i dalje baštinu Donje Dubrave.

Iako zbog bolesti nije mogla doći, pozdrave je preko Božice Kivač svima poslala legenda međimurske popevke Teta Liza.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije