Održana prva skupština mješovitog zbora ‘Dr. Vinko Žganec’ Vratišinec

>> Održana prva skupština mješovitog zbora “Dr. Vinko Žganec” Vratišinec

U subotu 27. veljače u Društvenom domu Vratišinec, mješoviti pjevački zbor ‘Dr. Vinko Žganec’ iz Vratišinca održao je redovnu, i to prvu godišnju skupštinu. Pred svojim članovima, kao i prijateljima te predstavnicima drugih udruga iz općine i šire skup je otvorila predsjednica Kukovec Katarina, dok je istu vodila predsjednica radnog predsjedništva Škvorc Anica.

Sve je počelo pred godinu dana, točnije 23. veljače 2015. kada su se okupili s idejom oko osnivanja zbora, a koji bi promovirao djela iz opusa najpoznatijeg mještanina Dr. Vinka Žganca. Vrijednim vježbanjem pod stručnim vodstvom profesora i dirigenta Tomislava Cvrtile nizahu mnoštvo nastupa, te svojim glasovima gdje god da se pojave dobivaju gromoglasne nagrade pljeskom. Udruga trenutno broji 19 aktivnih članova što muških i ženskih, a financira se članarinom članova te sponzorskim donacijama.

Skupštinu je pozdravila zamjenica Načelnika općine Vratišinec Milena Granatir koja je pohvalila zbor i sam trud, također dala do znanja kako općina podržava Udrugu te bez obzira na doba recesije pokušati će pronaći dodatna sredstva za financiranje. Župnik Pavao Mesarić uz riječi pohvale pozvao je zbor da bude tradicionalni crkveni ‘glas’ na Božićnom koncertu u župnoj crkvi. Između ostalih pozdravili su ideju i zalaganje predstavnik KUD ‘Katruža’ iz Ivanovca, KUD Mačkovec, KUD Dr. Vinko Žganec, KUD žena G. Kraljevec, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vratišinec, Savjet mladih Vratišinec, Udruga umirovljenika Vratišinec i dr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije