Vularija: Godišnja skupština u novo renoviranom Domu

>> Vularija: Godišnja skupština u novo renoviranom Domu

U subotu 12. ožujka 2016. Dobrovoljno vatrogasno društvo Vularija održalo je redovnu 92. godišnju skupštinu. Ovaj događaj ostat će zapisan posebnom tintom, jer su oni prvi koji su održali u prekrasnom novo renoviranom Domu koji je zahvaljujući trudu općinskog načelnika i EU fondovima ugledao svjetlo dana.

Skupštinu je osim Načelnika općine Orehovica, Franje Bukala nazočio i županijski zapovjednik, ujedno i zapovjednik JVP Čakovca Mladen Kanižaj, zapovjednik austrijskog mjesta Nikitsch Filež, te mnogi prijatelji vatrogasci iz Međimurske županije kao i mještani Vularije.

Skupštinu je otvorio predsjednik društva Zlatko Orsag koji je pozdravio sve prisutne i zahvalio im na dolasku u malu, ali vrijednu Vulariju koja ima bogatu vatrogasnu prošlost, a zasigurno i svijetlu budućnost.

Iz izvješća zapovjednik društva Tomislava Čurile moglo se između ostalo čuti kako su vatrogasci ponajviše radili na preventivi, te su pregledali hidrante, bunare, opremu i domaćinstva te dijelili promotivne letke o protupožarnoj preventivi. Da su preventivu obavili na profesionalni način govori i činjenica da su zabilježili tek jednu intervenciju gašenja požara dimnjaka gdje su pravovremenim izlaskom spriječili moguću veću štetu.

A iskazali su se i na pokaznoj vježbi VZO gdje su ‘gasili’ benzinsku pumpu. S ekipama mladeži i seniora sudjelovali su na mnogim natjecanjima, a i postigli zapažene rezultate kako na županijskoj smotri, tako i na kup natjecanjima. Prošle godine održali su 14. po redu susret vatrogasaca na njihovom poligonu gdje su ugostili tridesetak ekipa iz svih krajeva RH.

Osim izvješća zapovjednika u drugim govorima mogao se čuti ponos što u društvo djeluje sa 139 vatrogasaca / članova i 27 člana podmlatka. Za sada već tekuću 2016. godinu planiraju sredstava od cca. 40.000,00 kuna, a koje planiraju potrošiti na nabavku nove opreme. Najveća želja i stavka im je zasigurno nabavka nove auto prikolicu sa vatrogasnom opremom koja bi služila svrsi.

Na samom kraju skupštine podijeljena su mnoga priznanja, odlikovanja i zahvalnice članovima i članicama društva, kao i sponzorima te općini Orehovica.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije