FOTO: Izložba slika u Dunjkovcu u organizaciji ‘Međimurske grude’

>> FOTO: Izložba slika u Dunjkovcu

Proteklog je vikenda Udruga za očuvanje kulturne baštine ‘Međimurska gruda’ iz Dunjkovca organizirala treću po redu izložbu slika. Ove je godine svoje radove izložio poznati međimurski slikar Franjo Mustač Medarov iz Svete Marije.

Bilo je izloženo tridesetrak slika rađenih u tehnikama ulje na platnu i akvarel. Na svećanom otvorenju izložbe autora je predstavio gospodin Josip Šimunko koji je istaknuo kako je Mustač jedan od najboljih slikara u ovim tehnikama na području sjeverne Hrvatske.

U programu svećanog otvorenja sudjelovali su i članovi KUU Seljačka sloga iz Nedelišća s kojom “Međimurska gruda” ima odličnu suradnju. Posjećenošću izložbe zadovoljni su i organizator i autor. Članovi Udruge nadaju se da ovo nije njihova posljednja suradnja s gospodinom Mustačom.

Na kraju ne smijemo zaboraviti Turističku zajednicu Općine Nedelišće koja je bila pokrovitelj ove manifestacije. Pred članovima ove Udruge je još nekoliko ovogodišnjih manifestacija.

U lipnju planiraju organizirati Večer folklora i Gulašfest dok bi su u rujnu trebao održati Drugi festival međimurskih slastica pod nazivom Bakini kolači. Za kraj travnja predviđeno je otvaranje Muzeja prve hrvatske pruge čije je uređenje trenutno najveći zadatak Udruge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije