VIDEO: Zašto se polubranici u Maloj Subotici spuštaju, a nema ih?

Što se čeka s tim pružnim prijelazom u Maloj Subotici prema Belici (Ulica Braće Radića)? Svaki dan se vozim i već duže mjesec dana gledam kako se polubranici spuštaju – a nema ih, svijetlosna signalizacija radi – a okrenuta je dolje s ceste i pokrivena crnom najlonskom vrećom. Stvarno se mora opet dogoditi neka nesreća da bi se netko od odgovornih i nadležnih sjetio – aha, zaboravili smo monitirati polubranike – javio se čitatelj s upitom u našu redakcije, a svoje tvrdnje je i snimio.

Odgovor smo potražili u HŽ Infrastrukturi:

‘Na željezničko – cestovnom prijelazu (ŽCP) Mala Subotica radovi na ugradnji automatskog osiguranja su završeni, napravljen je interni tehnički pregled i čeka se ishođenje potrebnih dozvola koji prethode samom puštanju ŽCP-a (npr. Rješenja Agencije za sigurnost željezničkog prometa) u rad. Dok sve potrebne dozvole ne budu ishođene ŽCP nije u funkciji i na njemu vrijedi postojeća cestovna signalizacija “Andrijin križ” i znak “STOP”.

Novi cestovni signali ŽCP-a su okrenuti od ceste i zbog dodatne zaštite presvučeni crnim vrećama kako vozače cestovnih vozila ne bi dovodili u zabludu. Polubranici nisu montirani jer prijelaz nije službeno pušten u rad (nije u funkciji), ali je trenutno “aktivan” u svrhu ispitivanja potrebnih za službeno puštanje u rad.

Dok čekamo da se ishode sve potrebne dozvole i polubranici prorade, apeliramo da budete oprezni prilikom prijelaza preko pruge.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije