Poruka dr. Oza za biznis učenicima: Učite jezike i vjerujte u sebe

Učite jezike, komunicirajte, surađujte, nemojte biti samozatajni, puno radite i budite pošteni, dobro se organizirajte i vjerujte u sebe… To je sažetak poruka koje je učenicima Srednje škole Prelog uputio uspješni poslovni čovjek Miljenko Horvat (54), rodom iz Preloga.

Nakon studija političkih znanosti u Zagrebu poslao je prijave na tri prestižna sveučilišta. – Nadati se da ću uspjeti upisati bilo je ravno tomu da kažem da sam Spiderman. Godina studija tamo stoji i po 50.000 dolara pa bez stipendije ne bih imao šanse – ispričao je. No, uspio je.

Upisao se na prestižni Yale koji mu je ponudio punu stipendiju. Nakon studija 1985. počeo je raditi u Citibank u New Yorku, potom je za tu banku otišao raditi u Keniju, a vodio je i poslovnicu u Moskvi.

– Uvijek sam se vodio onim što me zanimalo – rekao je. Nakon odlaska iz Citibanka osnovao je tvrtku Newspaper – Direct vezanu za sadržaje dnevnih novina na internetu, što je 1989. bio pionirski pothvat. Tvrtku je prodao i posljednjih desetak godina posvetio se kupovanju udjela u tvrtkama kojima treba pomoć u širenju, a njegova tvrtka The Riverside Company traži ih diljem svijeta.

– U šali znam reći da sam dr. Oz za biznis. Postavljam dijagnozu tvrtkama i određujem terapiju. Imam najbolji posao na svijetu- rekao je.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije