Alenka Novak dobila najviše glasova i postala PAN-ov heroj

Jedan od nas‘ naziv je nove kampanje Pan. Pan dobro zna što znači biti dio zajednice i koja je njegova uloga u kraju iz kojega je potekao. Pan je to što jest upravo zbog ovih vrijednih ljudi i njihove energije. A kada toliko dobroga dobiješ, red je i uzvratiti, jer kako narod kaže – dobro se dobrim vraća.

Putem ove kampanje žele zahvaliti običnim ljudima koji našu svakodnevicu i sredinu čine ljepšim, ugodnijim i boljim mjestom. Ukratko, Pan želi zahvaliti svim našim svakodnevnim herojima. Tko su oni? Sigurno ih znate ili ste čuli za njih.

Oni su omiljeni konobar u vašem omiljenom kafiću, igrač koji ostavlja srce na svakoj utakmici vašeg lokalnog kluba, nasmiješena prodavačica u dućanu preko puta, član dobrovoljnog vatrogasnog društva, volnteri… Oni su jedan od nas! Pan će ih nagraditi vrijednim nagradama.

Boška Ban Vlahek iz Čakovca za tu je nagradu nominirala Alenku Novak, nadaleko poznatu volonterku i ženu s velikim i dobrim srcem iz Pribislavca. Njezinu priču ispričala je Vlasta Vugrinec:

‘Ono što te ne ubije ojača te, poznata je stara poslovica koja se slobodno može upotrijebiti opisujući 59-godišnju Alenku Novak, dobru dušu i svojevrsnog anđela spasitelja Pribislavca, ali i Međimurja. Što reći za ženu koja je s nepune 22 godine života u teškoj prometnoj nesreći izgubila majku i brata, a sama ostala s trajnim posljedicama.

Ženu koja je s 42 godine života “morala” otići u invalidsku mirovinu, a u 53. godini ostala udovica s dvoje djece. I ta žena nije pokleknula. Naprotiv, danas je na prvim linijama obrane života. Poznaju je svi. Uvijek je tamo gdje su nevolje, poplave, požari, gdje god treba reagirati i pružiti prvu pomoć na licu mjesta.

Penzionerima svaki prvi četvrtak u mjesecu u prostorijama Općine Pribislavec kontrolira tlak i šećer u krvi, vatrogascima, civilnim udrugama, školskoj i vrtićkoj djeci, mnogim ustanovama drži besplatne edukacije i radionice o prvoj pomoći. Uči ih kako pomoći i kako pružiti osnovnu, ali i životnu važnu, pomoć u nesretnim slučajevima do dolaska hitne pomoći. S obzirom na svoj rad, znanje i iskustvo, voditeljica je i kriznog tima za prvu pomoć pri GD-u CK-a Čakovec, a u volontiranje je uključena i cijela njezina obitelj.’

Životna priča Alenke Novak ušla je u finale kampanje za mjesec ožujak. Glasovanje je bilo je zanimljivo do samog kraja, no na kraju je ipak pobijedila Alenka i postala PAN-ov heroj za mjesec ožujak. Uz tu titulu osvojila je 1000 kuna KTC vaučer, 100 litara PAN Lager piva, suncobran, majicu… Od srca čestitamo Alenki koja ovom prilikom želi zahvaliti svima koji su joj dali svoj glas.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije