ZEU Prijatelji: ‘Bez kažnjavanja počinitelja, pse će i dalje ubijati i mučiti’

Članovi zaštitarsko-ekološke udruge Prijatelji životinja i prirode na konferenciji za novinare ispred Općinskog državnog odvjetništva u Čakovcu prosvjedovali su zbog odbacivanja kaznene prijave protiv nepoznatih počinitelja za zlostavljanje pasa u romskim naseljima.

Petra Puvača iz udruge postavila je pitanje kako je moguće da je nakon istrage zaključeno da ne postoji osnovana sumnja o mućenju i ubijanju životinja. Udruga je dostavila i prijave protiv ljudi imenom i prezimenom, no ni to nije pomoglo, kao ni fotografije ozlijeđenih pasa i nalazi dobiveni od veterinara.

Stanovnici s kojima je obavljen obavijesni razgovor rekli su da nemaju saznanja o mučenju pasa i organiziranju borbi, a počinitelji snimljeni mobitelom maloljetni su. Otkako su u prosincu 2015. godine objavljene snimke ubijanja pasa u jednom romskom naselju, pokrenuta je akcija spašavanja životinja.

Zbrinuto ih je oko 300, no bez sankciniranja počinitelja, takva će se zlodjela nastaviti, kažu u udruzi Prijatelji životinja, čiji su članovi doveli i nekoliko bolesnih pasa kako bi pokazali u kakvom su stanju izbavljeni iz naselja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije