FOTO: 4. smotra dječjeg folklornog stvaralaštva ‘Majci na dar’

>> FOTO: 4. smotra dječjeg folklornog stvaralaštva “Majci na dar”

Četvrtu godinu za redom KUD-o ‘Donji Vidovec’ je u nedjelju 8. svibnja organizirao mlade folkloraše i njihovu glazbenu pratnju iz kulturno umjetničkih društava raznih sredina, različitog folklornog izričaja kako bi pokazali u kojoj mjeri uspješno slijede svoje prethodnike i kakao čuvaju folklornu baštinu svoga kraja. Uz to mladi su se međusobno zbližili.

Smotru folklorne mladosti su nazvali ‘Majci na dar’ iz razloga toga što se upravo održava na Majčin dan pa stoga i ne čudi da je u prepunoj dvorani Doma kulture u Donjem Vidovcu bilo najviše žena, majki. Nastupi su bili na razni očekivanog, sve jedan bolji od drugog. A sve je započelo mimohodom učesnika od mjesne župne crkve do Doma kulture što je dalo dodatno vrijednost manifestaciji.

Tijekom gotovo dvosatnog programa pozornicom su prošli mladi iz kulturno umjetničkih udruga iz Donjeg Vidovca, Donje Dubrave, Molva, Male Subotice, Legarda i Salinovca. Dodatnu notu predstavi dala je mlada donjovidovska glazbena nada Paula Lukša interpretacijom međimurske narodne pjesme ‘Vuprem oči’.

Bilo je to još jedno ugodno nedjeljno folklorno popodne kakvo mogu prirediti neumorni kulturni djelatnici Donjeg Vidovca i doista, kako i sam naziv priredbe kaže, bio je to lijepi dar majkama, ali i ne samo njima…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije