Dani Međimurja u Zagrebu: U nedjelju Međimursko prošćenje

U nedjelju, 5. lipnja 2016. godine, na Cvjetnom trgu u samom centru Zagreba, održat će se manifestacija Međimurje u Zagrebu – ‘Međimursko prošćenje’.

Riječ je o vjerskoj i kulturnoj manifestaciji kojim se Međimurje predstavlja hrvatskoj metropoli. Nakon što je protekle, 2015. godine, održano jubilarno 20. Međimursko prošćenje u organizaciji Zavičajnog društva Međimurje, i ove godine u sklopu Dana Međimurja u Zagrebu sa središnjom manifestacijom već tradicionalno će se održati Međimursko prošćenje.

Cilj manifestacije je kroz kulturni i zabavni program predstaviti stanovnicima glavnog grada tradicije i običaje najsjevernije hrvatske županija. Program započinje u 10 sati misnim slavljem u Zagrebačkoj katedrali, a ista će biti izravno prenošena na HRT-u. Slijedi raznovrsni program uz prijavak Zrinske garde Čakovec, nastup kulturno – umjetničkog društva, ansambla, limene glazbe, vokalno – instrumentalnih skupina i pojedinaca raznih međimurskih izvođača.

Uz predviđeni kulturno – umjetnički program, kako bi se Međimurje predstavilo u metropoli, prostor na Cvjetnom trgu osmišljen je kao predsatvljanje “Međimurske vulice” s raznolikom ponudom kolača, autohtonih delicija, starih međimurskih zanata, licitara, bučing ulja, lončara, košaraša, vrhunskih vina te kulinarske ponude s ciljem prikaza bogatstva i raznolikosti Međimurja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije