Ljeto u Varaždinu uz Vatru, Marijana Bana, Vintage day, plažu na Kapucinskom…

Možda je danas kišovit dan, no nakon što pročitate program ovogodišnjeg Ljeta u Varaždinu zasigurno će vam zasijati sunce. Ljeto u Varaždinu ove će godine trajati od 18. lipnja do 1. kolovoza.

Da okusite što dolazi, dajemo vam tek nekoliko imena koje će nastupiti na Ljetu u Varaždinu: Marijan Ban, Vatra, Sofija Cingula, iskusni Stari vukovi, nove varaždinske nade John Doe, a treba dodati da nas čeka i plaža na Kapucinskom trgu te Vintage day. Naravno, u sklopu Ljeta u Varaždinu, i ove će se godine održati Fontana blues festival na Kazališnom trgu, a nastavlja se i projekt Tri Grgura. Za kazališni dio programa zadužen je Kerekesh Teatar, koji će organizirati (i igrati) predstave u Županijskoj palači.

Specifično je što će ovogodišnje Ljeto u Varaždinu okupiti više varaždinskih institucija, poput Koncertnog ureda, Gradske tržnice, Agenciju PR Lady i Turističku zajednicu Grada Varaždina.

Kvalitetnija i jeftinija organizacija

Nešto više je na konferenciji za novinare rekao Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin, u čijoj se organizaciji Ljeto u Varaždin događa već 20 godina.

– I ove godine očekuju nas razne kulturno-glazbene manifestacije, a prethodne godine pokazale su kako je Ljeto u Varaždinu iznimno posjećeno. Stoga ćemo ove godine program Ljeta u Varaždin proširiti i na Kapucinski i Stančićev trg. Što se sadržaja tiče, imat ćemo romantične koncerte u artiju Starog grada, rock i blues koncerte, francuske šansone, Vintage day, što će uključiti ploče, modu i bicikle – istaknuo je samo neke bitnije momente Ljeta u Varaždinu Raymond Rojnik.

Dodao je da je odluka Turističke zajednice Grada Varaždina više nego odlična.

– Na ovaj ćemo način izbjeći kolizije, do kojih bi možda došlo da nastupamo svatko na svoju ruku, organizacija će jednostavnija i jeftinija, a, na kraju krajeva, čeka nas još bolja budućnost – dodao je Rojnik.

Na Kapucinskom cilj – kavaliteta

Predrag Ciglar, direktor Gradske tržnice, pod čijom je dirigentskom palicom program na Kapucinskom trgu, iznio je još detalja vezanih za manifestacije na Kapucinskom trgu.

– Želja nam je napraviti odličan sadržaj na Kapucinskom trgu, a posebice kvalitetan za najmlađe. Cilj nam je atraktivnost i kvaliteta, pa nećemo ići u širinu. U centru cijelog trga bit će igralište za odbojku na pijesku. Uz to igralište, imat ćemo i nogometno igralište za djecu i, naravno, sve ostalo što je potrebno za manifestacije na Kapucinskom trgu: rasvjetu, razglas, bar na plaži, ‘domaći ‘ fast food’… Naravno, tamo će biti i bina pa nas očekuju završni nastupi Društva ‘Naša djeca’, a posebna poslastica bić je koncert Vatre, 2. srpnja, koji će biti besplatan – kazao je Predrag Ciglar.

O programu Ljeta na Stančiću govorila je Martina Pakšec.

– Ovo ljeto očekuju nas 33 glazbene večeri koje se odvijaju srijedom i petkom. Bendovi koji nam dolaze su iz Varaždina, Zagreba, Čakovca, Koprivnice,… Nove snage koje nam nastupaju su bendovi Neki novi klinci, Apokalipso band, Zodiac band… Također nas očekuje i natjecanje najboljih tamburaša znano kao ‘Tamburice u ringu‘ – istaknula je Pakšec.

Program će se još nadopunjavati

O razlozima sjedinjavanja tih brojnih varaždinskih manifestacija progovorila je Jelena Toth, direktorica Turističke zajednice Grada Varaždina.

– Turistička zajednica želi objediniti sve manifestacije na jednom mjestu kako bi pomogla u promociji i suradnji dosad odvojenih manifestacija. Na ovaj način omogućit ćemo i domaćim, ali i turistima, da se lakše snađu u programu koji je ove godine uistinu bogat. Iznimno je bitno istaknuti kako ovo nije konačan program već će se dodatno nadopunjavati. Što se događanja tiče istakla bih Vintage day koji je zakazan za 18. lipanj. Tu će se okupiti ljubitelji starih bicikala, koji će upriličiti i utrku, potom će biti modna revija u vintage štihu te neizostavna glazba s gramofonskih ploča. Utrka ‘specijalki čeličnih okvira’ neće biti natjecateljska. Svakako dođite na nulti Vintage day – zaključila je Jelena Toth.

Cjelovit program Ljeta u Varaždinu možete pročitati na linku u nastavku – program Ljeta u Varaždinu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije