Zavod za javno zdravstvo MŽ obilježio 20 godina rada

>> Zavod za javno zdravstvo Međimurske županije obilježio 20 godina rada

‘Uvijek sam ponosan kada dobijem pohvalu na rad neke od naših institucija, što se posebno odnosi na Zavod za javno zdravstvo koji postiže sjajne rezultate i postavlja visok standard javnog zdravstva za sve stanovnike naše županije’, naglasio je župan Međimurske županije Matija Posavec na svečanosti obilježavanja 20 godina rada Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije.

Ova je ustanova komplementarna svim ostalim zdravstvenim institucijama u županiji u pružanju zdravstvene zaštite svim stanovnicima Međimurja s posebnim naglaskom na preventivne aktivnosti i promociju zdravlja, a župan Posavec ističe kako je za to potrebno kontinuirano ulagati u ljude i infrastrukturu.

‘Dovršetkom izgradnje Doma zdravlja na jednom ćemo mjestu imati primarnu, sekundarnu i tercijarnu zdravstvenu zaštitu, čime će zdravstveni sustav u našoj županiji biti još bolji i kvalitetniji, no posebna zasluga ide svim djelatnicima koji su svojim radom doprinijeli tome da danas, ali i ubuduće ostvarujemo sjajne rezultate’, rekao je župan i čestitao svim bivšim i sadašnjim djelatnicima Zavoda na svemu ostvarenom u prvih 20 godina rada.

U ovom trenutku Zavod broji 57 zaposlenih, a njegova ravnateljica Marina Payerl-Pal ističe kako je ključan trenutak u radu bila adaptacija, završena u travnju 2009. godine, kada je svih 6 djelatnosti Zavoda okupljeno na jednom mjestu u novouređenim prostorijama, gdje su im omogućeni vrhunski uvjeti za rad.

Ova svečanost ujedno je bila prilika da se izdvoje najznačajnija postignuća i rezultati rada Zavoda, a ravnateljica Payerl-Pal prvenstveno je izrazila veliku zahvalnost svima koji su tijekom 20 godina na bilo koji način doprinijeli podizanju kvalitete javnog zdravstva u Međimurju.

‘Rad svih djelatnosti Zavoda utemeljen je na najnovijim znanstvenim i stručnim spoznajama, a velika aktivnost ogleda se u brojnim međunarodnim projektima, suradnji s mnogim institucijama i udrugama u provođenju aktivnosti zdravstvene zaštite na našem području, ali i iznimnom trudu svih zaposlenika i vanjskih suradnika.’, napomenula je Payerl-Pal.

Dodaje kako osobit karakter Zavodu daju brojna iznimno vrijedna savjetovališta u sklopu brojnih djelatnosti, a da je politika kvalitete odabir i čvrsto opredjeljenje ove ustanove, čemu u prilog svjedoči i zapošljavanje pomoćnice ravnatelja za kvalitetu koja usklađuje i provodi sve aktivnosti na uspostavi kvalitete uz suradnju sa svim zaposlenicima Zavoda.

Posebnu pohvalu svim djelatnicima, kao i predstavnicima Županije, uputila je pomoćnica ministra za javno zdravstvo Vera Katalinić Janković, naglasivši pritom kako su Međimurci iznimno vrijedni i sposobni ljudi, što samo potvrđuju sjajni rezultati Zavoda, kojima se može ponositi cijela županija.

‘Kolege iz Hrvatske liječničke komore, koji su nedavno posjetili Zavod u Međimurskoj županiji, bili su impresionirani činjenicom da postoji tako racionalno postavljen sustav u Hrvatskoj koji daje odlične rezultate, stoga pohvala koju sam uputila županu nije samo moje mišljenje, već i stav mnogih stručnjaka’, rekla je pomoćnica ministra koja već dugi niz godina aktivno surađuje sa svim djelatnicima javnog zdravstva diljem Hrvatske, zbog čega se predstavnici Zavoda i Županije s pravom mogu pohvaliti sjajnim ostvarenjima u dosadašnjem radu i još većim koracima nastaviti poticati povećanje kvalitete javnog zdravstva na svom području.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije