Poplavljen preloški Jug – tko je odgovoran i kada će se to riješiti?

U našu redakciju javio se čitatelj koji nam je poslao fotografiju kako je izgledala ulica na Jugu u Prelogu nakon kiše koja je padala u u nedjelju s pitanjem: Tko je odgovoran, kada će se to i na koji način riješiti?

Odgovor na ovo pitanje potražili smo u Gradskoj upravi Grada Preloga gdje nam je stručni suradnik Petar Šimunić, ing. građ. rekao:

– Upravni odjel za komunalno gospodarstvo Grada Preloga nakon cjelonoćnih intenzivnih pljuskova i enormne količine oborina izvršio kontrolu te je angažirao DVD Prelog za ispumpavanje vode sa javnih površina (otvorenih jaraka za odvodnju oborinskih voda) u dijelu ulice Jug I (područje prikazano sa Vaše fotografije u prilogu) na kojem nije izgrađena kanalizacijska mreža.

Na dijelu područja sa slike (raskršće ul. Jug I i Školske ulice) slivnici za prihvat i odvodnju oborinskih voda nisu stigli upijati vodu obzirom na količinu padalina, što je rezultiralo pojavom plavljenja područja sa fotografije. Djelatnici GKP Pre-kom kontrolirali su prohodnost slivničkih rešetki, te time omogućavali odvodnju u najvećoj mogućoj mjeri. Dokaz da su poduzete izrečene mjere zaista izvršene je i to da se voda na predmetnom području povukla u roku od pola sata po prestanku oborina.

Obzirom na ekstremnu količinu padalina koju kanalizacija nije u mogućnosti prihvatiti (više od 80L/m2), molimo stanovnike za razumijevanje iz razloga što će se takve situacije dešavati u ovakvim ekstremnim uvjetima. Grad Prelog poduzima sve napore kako bi ublažio negativne posljedice ovakvih pojava.

Grad putem komunalnog poduzeća i DVD-a poduzima aktivnosti za sprečavanje plavljenja kuća i dvorišta (prepumpavanja, čišćenja slivničkih rešetki i otvora, odvodnju cisternama), te istim mjerama omogućuje prohodnost prometnica u najkraćem mogućem vremenskom razdoblju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije