FOTO: Baker i Palfi na skeli pripremali međimurske trgance

>> FOTO: Baker i Palfi na skeli pripremali međimurske trgance

U Čakovcu kod Starog grada i Svetom Martinu na Muri, kod Mlin na Muri održano je snimanje nove televizijske emisije pod nazivom Croatia’s Finest. Croatia’s Finest, prvi je hrvatski gastronomski putopis na engleskom jeziku, koji se snima na području cijele Hrvatske, a čija je zvijezda britanski MasterChef Dhruv Baker.

>>> FOTO: Međimurje dio svjetskog gastronomskog putopisa Croatia’s Finest
>>> Fotogalerija: Snimanje gastronomskog putopisa Croatia’s Finest u Čakovcu

Na skeli, a s mlinom u pozadini kuhali su se međimurski trganci, a britanskom MasterChefu domaćin je bio poznati međimurski MasterChef Marko Palfi!

U dvadeset epizoda (svaka u trajanju po 25 minuta) visoke profesionalne produkcije cilj je prikazati gastronomsku ponudu Hrvatske, zanimljive lokacije i gradove, hrvatske prirodne ljepote i hrvatske proizvode. Među 20 prestižnih hrvatskih lokacija uvršteno je Međimurje kao Europska destinacija izvrsnosti (EDEN) za lokalnu gastronomiju.

Marko Palfi izvršni šef restorana Mundoaka tom je prigodom kazao kako je ovo nastavak jedne jako dobre priča koje je nastala početkom prošle godine kada je Međimurje ušlo u konkurenciju za izbor Europske destinacije izvrsnosti.

Do sada je dogovoreno emitiranje emisije u 90 zemalja svijeta, koje će emitirati National Geographic Channel-u, Ruskoj nacionalnoj televiziji RTV1, a u tijeku su pregovori za emitiranje emisija na nacionalnim televizijama Njemačke, UK, Nizozemske, Španjolske, Italije, Poljske, Danske, Švedske, te drugim zemljama svijeta: Kanade, Sjeverna Amerike, Brazil. U Hrvatskoj emisija će se prikazivati na HTV-u, tako da će se Međimurje kao prava destinacija izvrsnosti imati prilike prikazati gotovo u čitavom svijetu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije