Međimurci u Zadru na 25. obljetnici 112. brigade Hrvatske vojske

>> Međimurci u Zadru na 25. obljetnici 112. brigade Hrvatske vojske

U utorak 28. lipnja članovi ogranka UDVDR-a Šenkovec Dejan Mihalković i Boris Odrčić, koji su 1991. godine bili pripadnici međimursko-dalmatinskog voda, a koji je od 23. rujna do 12. listopada 1991. djelovao u sastavu 112. Brigade HV, zajedno s dožupanom Međimurske županije Zoranom Vidović i načelnikom Općine Šenkovec Sašom Horvat bili su u Zadru na 25. obljetnici 112. brigade HV.

Naime, Udruga dragovoljaca i branitelja domovinskog rata 112. brigade izrazila je veliku čast i zadovoljstvo da ih može pozvati na sudjelovanje u svečanom obilježavanju 25. obljetnice 112. brigade HV.

Posjetili su izložbu fotografija i dokumenata 112. brigade, gdje je između ostalog izložena značajna zahvalnica što ju je Zapovjedništvo zadarskog sektora uputilo Skupštini općine Čakovec u listopadu 1991., a u kojoj stoji:

‘Zapovjedništvo Zadarskog sektora posebno se zahvaljuje vodu dobrovoljaca iz okolice Čakovca na nesebićnoj pomoći u obrani Dalmacije. U trenucima najžešćih neprijateljskih napada,ovaj vod hrabro se priključio obrani. Svaki pripadnik Čakovečkog dobrovoljačkog voda “Dalmacija” pokazao je visoku vojnu organiziranost, hrabrost i požrtvovanost u borbama za Vodice i Zadar.

Odajemo poštovanje i sućut obiteljima poginulih koji su svojom herojskom smrću zauvijek utkani u slavnu povijest Dalmacije. (Zapovjednik: dopukovnik Josip Tuličić).

Tijekom dana obišli su grad Zadar, bili ugošćeni u naselju Bokanjac da bi u večernjim satima prisustvovali svečanoj akademiji u Arsenalu Zadar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije