Ljudi oko nas: Marko Karloci – ako treba, glumac i u polju

Na nedavno uređenoj Izletničkoj lokaciji ‘Ropače’ kod Donje Dubrave organizatori su se pobrinuli za bogati program koji je bio prožet i kulturnim sadržajima.

>>> FOTO: U Donjoj Dubravi predstavljen Izletnički kompleks ‘Ropače’

Još uvijek smo pod dojmom prizivanja prošlosti ovoga djela kompleksa preko igranog prikaza seoskog poljara i njegovih dogodovština (ljubavnih) sa ženama koje su dolazile po vodu na zdenac koju im je dijelio poljar. Po vodu su mahom dolazile mlade ‘dekle’ kojima je imponirao susret s poljarom koji je bio zavodnički raspoložen, prekaljen ljubavnim iskustvima.

Njihove uloge su vrhunski odigrali Donjodubravčani, Jelena Kanižaj, Katica Špoljar i Marko Karloci. U izvornost prikaza nismo dvojili jer je glavnu rolu odigrao prvi amaterski glumac međimurske kulturne scene.

– Vidim da je poljaru bilo lijepo. Šteta što su izumrli, no ni mlade ‘snehe’ su bile vražje. Nesreća je u tome što su najčešće presudnu ulogu odigrale ‘majče’- rekao nam je Marko. Dodao je kako mu je ambijent izvođenja prikaza bio dodatni poticaj i motiv da bude za klasu bolje od običajnog.

Da je tome tako i ovdje su nazočni tražili povrat na ‘bis’. Po reakcijama mnogih, moglo se čuti kako je posao poljara (čuvara ljetine) bio zanimljiv i lijep. Bar ga je takvim prikazao ‘naš’ prvi glumac koji je bio dodatna motivacijama Jeleni i Katici koje vjerojatno nisu glumile od osmoškolskih klupa, ali su bile za ‘dlaku’ do Marka.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije