Na šetnici uz Muru postavljeno rudarsko okno

Na šetnici uz Muru postavljeno je drveno rudarsko okno s natpisom ‘SRETNO’ koji simbolizira pozdrav kojim su se pozdravljali rudari prilikom ulaska u jamu.

Na ovu ideju došao je Grad Mursko Središće, a predviđeno je da okno ostane na ovom mjestu do kraja manifestacije ‘Ljeto uz Muru’. No to nije sve. Ovom ulazu u rudnik uskoro će se pridružiti i rudari, naravno ne pravi, ali u svojoj prirodnoj veličini, piše Muralist.

Oni će se izrezati iz jedne povijesne fotografije koju su već svi građani mogli vidjeti jer se nalazi na ulazu u zgradu TIC-a (bivša autobusna postaja).

Rudari će biti postavljeni pojedinačno i razmaknuto tako da će se svi koji to žele moći s njima fotografirati, a bit će dovoljno da samo stanu iza ili između njih. Prema riječima gradonačelnika Dražena Srpaka ovaj ‘performans’ iako predviđen samo za ovo ljeto, možda pusti i trajno korijenje.

Naime, ako se građanima ovo dopadne, a ne vidimo razloge protiv toga, čitava postava izgradila bi se od materijala otpornog na sve vremenske uvijete i od onih koji se ne bi mogli lako oštetiti, pa bi time Središće dobilo još jednu turističku atrakciju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije