Cavtat: Jako Horvat iz Čakovca u društvu s Bonom Voxom iz U2

Bio bi to još jedan uobičajeni godišnji odmor za Jaka Horvata i njegovu obitelj – obiteljska kuća u Cavtatu, prijatelji iz djetinjstva, prijatelji iz Čakovca koji ljetuju u blizini, kupanja, šetnje…

Međutim, irski band U2 odabravši Cavtat za lokaciju ljetnog odmora pobrinuo se da ovaj odmor bude zapamćen po još nečem. O tome će Jako: – U2 je moj omiljeni bend koji sam počeo pratiti još 1988. godine kada sam od sestre dobio album Rattle and Hum (kazetu, naravno). U2 je obilježio moju mladost pa je vidjeti Bona kako ležerno šeće rivom mog Cavtata u društvu supruge Allie bio priličan šok.

Cijela ta priča s fotkama s basistom Adamom Claytonom i Bonom je bila vrlo zabavna, a sami trenuci kada smo uspjeli dobiti trenutak za fotografiranje poprilično konfuzni i smiješni. Riječ je o mega zvijezdama koje si mogu priuštiti gotovo sve što požele osim privatnosti pa su im trenuci odmora bez da ih itko gnjavi vrlo dragocjeni. Zbog toga smo bili pristojni i nenametljiv te se nadali da ćemo na taj način postići cilj.

Za svaki slučaj uzeo sam u naručje i kćer Vjeru kao ultimativni adut, a mislim da je njen osmijeh na kraju i slomio Bona. Kod oba fotkanja sa mnom u akciji je bio i moj cavtatski prijatelj Neško koji se naoružao hrpom ‘memorabilija’ za potpis. Logističku podršku pružila je i supruga Petra – ispričao je onako dalmatinski, u dahu.

Jako je stanovnik Međimurja već desetak godina. Sa suprugom Petrom se upoznao preko internet chata 2003. godine, a kad je vidio na karti gdje je taj Čakovec znao je da su pred njim i Petrom velike životne odluke i visoki putni troškovi.

Nakon dvije godine u kojima su živjeli malo na moru malo na kontinentu, Jako se zaposlio u REDEA-i i Čakovec je postao njihov stalni dom. O tome će naš sugovornik: – Postao sam Međimurec u mjeri u kojoj je to moguće. Međimurje sam brzo zavolio, a u tome mi je uz Petru i njenu obitelj puno pomogla i moja ekipa iz REDEA-e.

Mislim da nisam mogao poželjeti bolju radnu sredinu za takav veliki životni preokret od REDEA-e gdje sam izvrsno prihvaćen i relativno bezbolno prošao period prilagodbe na život u novom poslovnom, privatnom i društvenom okruženju. Mojoj Petri se jako svidio Cavtat i duh ovog kraja kojeg čuvamo i u Čakovcu pa su tako i naši sinovi dobili dubrovačka imena – Orsat i Vlaho, a uz kaj i ve u našem stanu imamo i pjate i pomadore.

Poslovno Jako je vezan uz poduzetništvo i danas je voditelj Odjela za razvoj gospodarstva u REDEA-i. – Prije 9 godina dobio sam priliku raditi u REDEA-i i uz početno mentorstvo kolegica Sandre i Ane vrlo brzo se osamostalio i počeo stjecati iskustva i širiti znanja o lokalnom gospodarstvu, potrebama poduzetnika i načinima za unapređenje poslovanja i financiranja.

Uslijedio je veliki broj uspješnih projekata koje smo provodili u suradnji s poduzetnicima. Osjećam veliku privilegiju što mi je radno mjesto omogućilo da surađujem s uglednim međimurskim poduzećima i njihovim vlasnicima i direktorima. Jednako zadovoljstvo mi pruža rad s malim, javnosti manje poznatim poduzetnicima koji također postižu fantastične uspjehe, iako se u današnje vrijeme i svako pozitivno poslovanje može smatrati uspjehom. Moja misija je i dalje učinit sve kako bi međimursko gospodarstvo izvuklo čim više koristi iz aktivnosti REDEA-e – ispričao nam je pun optimizama.

Sredinom kolovoza za obitelj Horvat završava godišnji odmor pa već pomalo nestrpljivo iščekuju prvu obiteljsku šetnju Perivojem Zrinskih. Ovaj put sa jednom drugačijom uspomenom za prepričavanje.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije