Kuharska ekipa TZ Sveti Martin na Muri zlatna na Bogračfestu

Kao što smo pisali, uz predstavnike Čakovca, na subotnjem Bogračfestu 2016. u Lendavi bilo je još Međimuraca. Između 88 natjecateljskih ekipa zlatnom medaljom nas je obradovala kuharska ekipa TZ Sveti Martin na Muri.

>>> FOTO: Čakovčani ispod kišobrana kuhali bograč u Lendavi

Glavni kuhar je bio Darko Padarić, a asistirala mu je ekipa u sastavu: Dražen Jakopić, Dražen Oletić, Željko Fajfar, Emil Žalar, Marjan Krnjak, Martin Jakopić Hrs, Zvonko Kutnjak Muki, Neno Čerčinović, Dalibor Makovec, Josip Novinščak, Radovan Kočila i Matija Dodlek.

Nisu oni bili samo dobri kuhari. Svoju svestranost su potvrdili i brončanom medaljom za uređenost svoga štanda u čemu posebne zasluge pripadaju: Klaudiji Srša, Maši Pregelj, Mateji Toromanović i Petri Novinščak, ‘alfi i omegi’ cjelokupne ekspedicije u Sloveniju.

Predstavili su s prenosnim mlinom na kojem su mljeli pšenicu i kukuruz dijeleći posjetiteljima brašno. Uz to su pekli mlince na starinski način i punili ih slaninama.

Iskoristili su trenutak kako bi predstavili destinaciju Sveti Martin na Muri kao finalista međunarodnog natjecanja ‘Commnunities in bloom – Zlatni cvijet svijeta’ gdje su nominirani za najuređeniji krajolik s još 4 svjetske destinacije.

Svetomartinčani su za postignuto zahvalni i sponzorima, a oni su Caffe bar Mura – Tus trade d.o.o., Vina Goričanec, Bistro Arka, Caffe bar Čarli, Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Sveti Martin na Muri i DVD Sveti Martin.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije