FOTO: Revija atraktivnog nakita Marije Marcijuš

>> Revija nakita Marije Marciuš u Gradskoj kavani (Čakovec, 2.9.2016.)

Prepuna terasa Gradske kavane Čakovec svjedočila je atraktivnoj reviji nakita Marije Marcijuš iz Dragoslavca, izrađenog od bakra, srebra, aluminija i mesinga. Izloženi radovi mogu se pogledati u unutarnjem prostoru Gradske kavane još par dana, a na licu mjesta oduševljeni posjetitelji vidjeli su modele koji su uz nakit nosili ručno pletene mreže Marte Kramar Burele.

Nakit je rađen za dame svih uzrasta, a odiše čudesnom energijom mističnosti i dramatičnosti, ali i jednostavnošću prirode koja nas zadivljuje i kojoj težimo. Opuštenost i radost prisutna je u svim radovima Marije Marcijuš, svaki udarac čekića, savijanje žica, lotanje, patiniranje, spajanje lima nakitu daje posebnu energiju.

– Cijeli život sam nešto istraživala i najviše sam se pronašla upravo u izradi nakita koji me ispunjava. Posebno me raduje jer žene koje nose moj nakit kažu da se osjećaju moćno. S nakitom postupam vrlo oprezno i potrebno je puno rada i truda, rekla je Marija Marcijuš.

U izloženim prostorima možete vidjeti kompete od srebre, bakra, aluminija- prstene, narukvice i naušnice. Uz nakit, reviji se pridružila i Marta Kramar Burela pletenim mrežama kako bi priča dobila zaokruženu cjelinu.

– Štrikanjem se bavim oko 30 godina, a krenula sam iz ljubavi prema koncu i vuni. Ljetni modeli su rađeni koncem, a zimski vunom. Od zimskih modela najviše izrađujem kape i šalove, rekla je Marta Kramar Burela.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije