FOTO: Policijska uprava međimurska obilježila Dan policije

Dan Policije, koji se obilježava 29. rujna, na blagdan Svetog Mihovila, zaštitnika hrvatske policije, Policijska uprava međimurska i ove je godine, obilježila brojnim svečanim programima i aktivnostima.

U ponedjeljak, 19. rujna u prostorijama Policijske uprave međimurske održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi kojoj su se, pored zaposlenika, odazvali i građani te umirovljenici Policijske uprave. Ovom akcijom prikupljeno je 67 dragocjenih doza krvi.

Središnje obilježavanje Dana policije upriličeno je u srijedu, 28. rujna kada je u crkvi Sv. Nikole biskupa u Čakovcu, policijski kapelan vlč. Ivica Horvat s ostalim svećenicima, održao svetu misu. Nakon mise kod centralnog križa na čakovečkom groblju i spomen ploče poginulim i nestalim policijskim službenicima u zgradi Policijske uprave međimurske, izaslanstva policije i Udruge umirovljenika unutarnjih poslova Čakovec položila su vijence i zapalila svijeće uz prigodnu molitvu gvardijana fra Željka Železnjaka i kapelana policijske kapelanije “Sveti Franjo Asiški”.

Načelnik Policijske uprave međimurske, Krunoslav Gosarić potom je priredio prijem za članove obitelji poginulih i nestalih policijskih službenika. U utorak, 27. rujna predstavnici Policijske uprave međimurske i članovi obitelji obišli su grobove poginulih djelatnika te pritom zapalili svijeće.

Svečana akademija povodom Dana policije održana je u petak, 23. rujna u sportskoj dvorani osnovne škole u Murskom Središću u sklopu programa otvorenja Sajma sigurnosti i prevencije. Akademiju je svojim dolaskom uveličao i glavni ravnatelj policije, Zvonimir Vnučec.

Kao završna aktivnost povodom Dana policije u petak, 30. rujna u sportskoj dvorani Osnovne škole Štrigova održat će se malonogometni turnir na kojem će sudjelovati ustrojstvene jedinice Policijske uprave međimurske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije