FOTO: Tristo ljudi vježbalo i hodalo Čakovcem

U organizaciji Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, u subotu, 1. listopada, akcijama ‘Hodanjem do zdravlja’ i ‘Volonteri u parku’, uspješno su obilježili Svjetski dan hodanja i Svjetski dan srca. Odazvalo se gotovo 300 sudionika svih dobnih skupina, od djece vrtićke dobi, srednjoškolaca pa do umirovljenika.

Akcija je započela u 9,30 sati okupljanjem sudionika na Trgu Republike u Čakovcu, ispred Centra za kulturu. Ispred pokrovitelja, sudionike skupa je pozdravio gradonačelnik Čakovca Stjepana Kovač, a ispred organizatora, prim. Marina Payerl-Pal, ravnateljica Zavoda. Potom je uslijedilo zagrijavanje sudionika koje je vodio prof. Tomislav Horvat iz Udruge Vitae U.S.R. te članovi Muškog rukometnog kluba Čakovec i plesačice Studija Vivona Čakovec. Atmosfera je bila odlična, a poslužilo ih je i sunčano te toplo vrijeme.

S Trga Republike, sudionici su brzom šetnjom krenuli prema Gradskim bazenima “Marija Ružič” Čakovec. Pješačka ruta je bila dugačka oko 3,5 kilometara, a prolazila je kroz Perivoj Zrinskih, Vukovarskom i Zrinsko-Frankopanskom ulicom, Svetojelenskom cestom i Ulicom Globetka.

Po dolasku sudionika na prostor Gradskih bazena, profesori i treneri “On the MOVE” projekta (Tomislav Bogović, Tanja Mesarić Novak i Ninoslav Knapić) su organizirali najprije vježbe istezanja za sve zainteresirane, a potom rekreativne igre (akcija “Volonteri u parku”) za najmlađe sudionike. Veliki broj obitelji se uključio u igranje mini golfa, a igrala se još i viseća kuglana te šah na podu.

Tijekom akcije, sudionicima su bili dostupni različiti eduukativni materijali, kao i jabuke koje su simbol zdrave prehrane. U sklopu ove akcije, sretnim dobitnicima natjecanja “Pješke ili biciklom na posao 2016. godine” su dodijeljene nagrade, a partnerima zahvalnice. Veliku pomoć u realizaciji ovog događaja pružili su im i volonteri iz Gimnazije “Josipa Slavenskog” Čakovec te iz Udruge mladih EFEKT Prelog.

Obilježavanjem Svjetskog dana hodanja i Svjetskog dana srca željeli su upoznati građane svih dobnih skupina s pozitivnim učincima tjelesne aktivnosti na zdravlje i blagostanje pojedinaca i čitave društvene zajednice te im ponuditi organizirane aktivnosti promicanja zdravlja poput hodanja, sportskih igara i drugih aktivnosti na otvorenom, kako bi na taj način doprinjeli unaprjeđenju vlastitog zdravlja. Projektom Pješke ili biciklom na posao su završili različite aktivnosti, koje smo ove godine, u suradnji s brojnim partnerima, organizirali u Međimurskoj županiji, u sklopu međunarodne NowWeMOVE kampanje.

Zavod za javno zdravstvo MŽ zahvaljuje Gradskim bazenima “Marija Ružić” Čakovec, Društvu naša djeca Čakovec, provoditeljima On the MOVE projekta, Udruzi Vitae U.S.R., OŠ Draškovec, Gimnaziji “Josipa Slavenskog” Čakovec, Udruzi mladih EFEKT Prelog, Volonterskom uredu Međimurja, Rukometnom klubu Čakovec, Studiju Vivona Čakovec, Policijskoj upravi Međimurskoj, medijima, i drugim pojedincima i ustanovama na pomoći u realizaciji spomenutih događaja te Gradu Čakovcu i Međimurskoj županiji na pokroviteljstvu!

Akcije “Hodanjem do zdravlja” i “Volonteri u parku” održale su se 1. listopada 2016. godine istovremeno u nekoliko županija (Istarskoj, Primorsko-goranskoj, Krapinsko-zagorskoj, Virovitičko-podravskoj, Požeško-slavonskoj, Brodsko-posavskoj i Međimurskoj županiji) te u Gradu Zagrebu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije