FOTO ‘Zebre’ plesale na gradskim ulicama, Fran Keretić najbolji u klikeranju!

Subotnje varaždinsko prijepodne, 15. listopada, na glavnome varaždinskome trgu i okolnim ulicama bilo je neobično živo. Razlog tome bilo je održavanje Kliker family daya – koji se sastojao od ‘svjetskog prvenstva u klikeranju’ te premijerne izvedbe predstave ‘Zebre su u gradu’ Plesnog centra Tala iz Zagreba.

Kliker family day bio je uvodni događaj čiji je cilj bio najaviti skorašnji Kliker festival – festival plesa, pokreta i igre za djecu i mlade, koji se u Varaždinu održava od 24. do 30. listopada. Program je vodila Lea Mrak, a za dobru glazbu bila je zadužena Dina Vinceković aka DJ Simplify.

Dok su mališani, ali i neki stariji, na dva poligona na Korzu odmjeravali snage u klikeranju (iliti pikulanju, špekulanju, pa čak i ‘igri na franje’ – kako je to rekao Luka Nižetić, poseban gost Kliker family daya, da tu igru zovu u njegovom rodnom Splitu), Plesni centar Tala svoju je predstavu izveo na raskrižju kod HNK, zatim na raskrižju kod Prve gimnazije te naposljetku na samome Trgu kralja Tomislava po završetku klikeraških natjecanja.

‘Zebre’ su itekako zbunile sudionike u prometu, a pogotovo kad su, što je također bilo dio koreografije, legle na sam kolnik. Suvremeni ples ovim je putem izašao iz zatvorenih prostora na gradske ulice te se time barem za još jedan korak približio široj publici.

Na terenima za klikeranje bilo je živo i napeto do samoga kraja. Nakon prvog kruga partija odigrano je i finale u kojem su snage odmjerili svi pojednačni pobjednici, a na kraju je prvo mjesto osvojio 9-godišnji Fran Keretić. Njemu je pripala glavna nagrada, koja je, između ostalog, obuhvaćala i ulaznice za sve programe Kliker festivala.

Franu je na pobjedi čestitao i Luka Nižetić, njegov stari poznanik iz televizijskog šoua, a zatim su priliku za fotografiranje s popularnim pjevačem iskoristila i ostala djeca, mladi pa čak i oni odrasli.

Kliker family day tako je barem na jedno jutro podsjetio na tu staru zaboravljenu igru klikeranja, pokazao Varaždinu kako može izgledati suvremeni ples te istovremeno najavio Kliker festival.

Cijeli program Kliker festivala te informacije kako do ulaznica za programe koji se plaćaju te kako se prijaviti za radionice mogu se pronaći na www.klikerfestival.com.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije