FOTO: Uspješno završena ‘Škola vrtlarenja 2016.’ udruge Biovrt

Iza udruge ‘Biovrt – u skladu s prirodom’ još je jedna uspješna vrtlarska sezona, kao i uspješno okončani ciklus radionica Škole vrtlarenja 2016. To je peta u nizu uspješnih sezona edukativnih radionica udruge, putem kojih su upoznali mnoštvo zaljubljenika u prirodu, od kojih su neki tokom programa udruge postali i njihovi članovi.

Na radionicama Škole vrtlarenja 2016. prisustvovalo je više od 30 polaznika iz Međimurja, Varaždinske, Koprivničke, Zagrebačke županije te Ravne gore. Ovogodišnja Škola vrtlarenja sastojala se od 6 radionica u periodu od svibnja do listopada ove godine.

Objedinila je teoretski i praktičan rad na temama samoniklog jestivog i ljekovitog bilja, tehnika sijanja i uzgoja po vrstama biljaka, razlika između biološkog i konvencionalnog vrtlarenja, korova u vrtu, malčiranja, bolesti biljaka, štetnika i saveznika u vrtu, cvijeća u vrtu, berbe i spremanja plodova, nastajanja i sakupljanja sjemenja, pripreme vrta za zimu i kreiranja šumskog vrta te sadnje voćnjaka.

Radionice su i ove sezone bile kreirane u skladu s aktualnim radovima na vrtu i stvarnim potrebama, tako da su redoviti polaznici Škole vrtlarenja prošli jedan cijeli ciklus vrtlarenja odnosno naučili sve potrebno kako bi mogli sami kreirati svoj biovrt i proširiti znanje o prirodi koja nas okružuje. Neovisno o predznanju, u Školi vrtlarenja sudjelovali su i početnici i iskusniji vrtlari.

Iduće radionice vrtlarenja počet će se održavati od proljeća iduće godine, a biti će pravodobno najavljene na internet stranici www.biovrt.com. Za iduću je godinu također u planu i ciklus proljetnih radionica o sjetvi, planiranju vrta i ostalim prigodnim temama u rano proljeće u zatvorenom.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije