FOTO Donatorska večer MURID-a: Okupili se ljudi plemenita srca

>> Donatorska večer Udruge MURID u Hotelu Park (Subota, 26.11.2016.)

Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu (MURID) organizirala je u subotu, 27. studenog u čakovečkom Hotelu Park Donatorsku večer.

U uvodu u bogati program večeri njen voditelj Vanja Ovčar se je posebno zahvalio predsjednici Udruge Silviji Pucko i njezinom timu u Udruzi za nastojanja da mladi kojima je potrebna pomoć u razvoju i rastu imaju kvalitetno djetinjstvo.

Među mnoštvom posebno su istaknuti Stjepan Kovač, čakovečki gradonačelnik i saborski zastupnik, Dražen Srpak, gradonačelnik Murkog Središća, dr. Sonja Tošić- Grlač iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti Međimurske županije. Voditelj je posebno istaknuo kako je zabava organizirana u vrijeme Došašća, u vrijeme kada bi trebali biti socijalno osjetljiviji jedni prema drugima, a pogotovo onima koji koriste usluge MURID-a.

Predsjednica Silvija Pucko je opširno govorila o radu Udruge koja je osnovana prije 5 godina. Ima sjedište u Čakovcu, a svojim radom pokriva područje cijele županije. Njihovi rehabilitatori, logopedi i psiholozi ovog trenutka pružaju stručnupomoći podršku djeci u dobi do tri godine, no potrebe su znatno veće pa MURID pohode i djeca do sedam godina starosti, a takvih je momentalno 70-tak, a s njima u kontakt dolazi i 200-tinjak roditelja.

Rekla je kako ovom večerom žele podsjetiti na misiju udruge u cjelini, ali i stvar koji ih trenutno najviše okupira –opremanje prve senzorne dvorane koja će biti od velike koristi u senzornoj integraciji. – Hvala svima koji ste došli, hvala u ime korisnika i njihovih roditelja za pruženu potporu – istaknula je na kraju.

Večera je bila obogaćena i drugim kulturnim sadržajima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@emedjimurje.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije